Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

La Policia Local de Sant Quirze es connecta a la sala regional de la zona Metropolitana Nord mitjançant el Rescat

L’aplicatiu permet comunicació d’alta qualitat en casos crítics


La Policia Local de Sant Quirze es connecta a la sala regional de la zona Metropolitana Nord mitjançant el Rescat

 La Policia Local de Sant Quirze del Vallès es connectarà a partir de dilluns amb la sala regional ubicada a Granollers i corresponent a la zona Metropolitana nord, per tal de gestionar casos crítics de manera coordinada amb totes les policies locals adherides a Rescat i Mossos d’Esquadra. La connexió es farà mitjançant la xarxa Rescat, una tecnologia amb què compta el cos de seguretat local des de l’any 2009. De fet, la incorporació a Rescat ja preveia com a estratègia de futur ampliar aquesta coordinació i comunicació, no només millorant els equipaments sinó situant el municipi en una posició privilegiada respecte la gestió de casos de seguretat prioritaris. De fet, el 2009 Sant Quirze del Vallès ja va esdevenir dels primers municipis a participar d’aquesta xarxa.

Recordem que els terminals de tecnologia Tetra permeten utilitzar de manera eficient la banda de freqüències d’emergències i seguretat de la Xarxa Rescat. Concretament, es tracta d’una tecnologia que possibilita realitzar comunicacions xifrades, que compta amb bona cobertura urbana i rural i facilita la tasca de cada cos o col•lectiu tant per separat com en actuacions conjuntes o coordinades.
L’acord, recordem, és fruït del conveni de col•laboració que l’Ajuntament va signar amb el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, i com a adhesió a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya. L’acord es va signar el maig de 2009 i ara dóna un pas mes amb aquesta connexió a utilitzar en situacions d’emergència especialment delicades. De fet, segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, “es tracta d’un pas important en la línia d’estar connectats amb tota l’àrea metropolitana nord i facilitar les tasques de seguretat tant de la nostra policia local com la d’altres municipis. Penso que hem de continuar treballant en aquesta línia, esdevenint un poble capdavanter pel que fa a la incorporació de les noves tecnologies en benefici de la ciutadania”.
La xarxa Rescat permet la integració de totes les operacions i genera una perspectiva de coordinació i de gestió interna privilegiada.