Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Grans resultats de l'Institut Sant Quirze en el 3r planter de Sondeigs i experiments

Un dels dos grups guanyadors representarà Catalunya a la final estatal que es farà a Valladolid


Grans resultats de l'Institut Sant Quirze en el 3r planter de Sondeigs i experiments

 Donar una resposta a una pregunta rellevant utilitzant tècniques estadístiques és l'objectiu principal de la tercera edició del Planter de Sondeigs i Experiments, un concurs organitzat per les facultats de màtemàtiques, Economia i Empresa i Ciències de la UPC, UB i UAB, on els estudiants de l'Institut Sant Quirze han obtingut molt bons resultats. 

En la categoria 1r i 2n d'ESO, Marta Guillamón, Laura Ruiz, Sara Verjano i Alba Illán han estat guardonades amb el primer premi pel seu treball "Sincronització dels cicles menstruals". 
En la categoria 3r-4t ESO, el primer premi a anat a mans de Oriol Salse, Jan Dasca, Marc Salse i Martí Méndez pel treball "Sortida a la llum". En aquest mateix grup, 
Maria Viñeta, Laura Pons i Sara del Angel han comptat amb una menció del jurat per la seva proposta I think I want to marry you i Pau Mir, Guillem Poo i Joan Vicente, han quedat finalistes per By hook or by crook.
Finalment, en la categoria de treballs idescat, Nieves Montes Sonia de Arriba i Erika López han comptat amb una menció pel seu treball What time is it, una menció que també han obtingut les autores del I think I want to marry you.
Com a conseqüència dels dos primers premis i d'aquesta menció especial, l'Institut Sant Quirze ha guanyat dues llicències col·lectives de TutorMates. També, un dels dos grups guanyadors del primer premi representarà Catalunya a la final estatal de la categoria d'ESO que tindrà lloc a Valladolid a començaments de juliol.
Aquest certamen  persegueix despertar entre l'alumnat la curiositat per l'estadística, una eina fonamental de recerca tant en ciències experimentals com en ciències socials.