Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Nou aparell mòbil per informar de la velocitat a la que circulen els vehicles per Sant Quirze

L'objectiu principal és conscienciar els conductors de la velocitat a la que circulen i no té finalitat sancionadora


Nou aparell mòbil per informar de la velocitat a la que circulen els vehicles per Sant Quirze

 La Policia Local ha col·locat un nou aparell radar mòbil que informa als conductors i conductores de la velocitat a la que circulen. L'objectiu principal d'aquesta mesura, que no té finalitat sancionadora, és realitzar anàlisis de velocitat de les diferents vies de la població per tal d'elaborar estudis que orientin les polítiques d'actuació en matèria de trànsit i que garanteixin una adequada senyalització horitzontal i vertical.

Aquest aparell compta amb tecnologia radar i consta d'un panell lluminós que indica la velocitat exacta del vehicle que passa allà on estigui situat. Si la velocitat en el tram és l'adequada, la pantalla mostra la velocitat en color verd i si es supera la velocitat permesa, la informació apareix en color vermell.
A banda de la velocitat, l'aparell també recull la informació del número de vehicles que passem pel tram on s'hagi instal·lat així com les hores de pas dels vehicles, una informació molt valuosa per poder realitzar plans de millora.
Els primers resultats realitzats a diferents punts del municipi indiquen que el 98,54% dels vehicles circulaven a la velocitat estipulada a la via, i només l'1.46% ho van fer a una velocitat superior.