Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Lancy Dodem: L'educació ha de ser la principal eina de progrés i el motor per eradicar la pobresa

El portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer va oferir una xerrada al CC Can Feliu sobre els projectes de l'entitat


Lancy Dodem: L'educació ha de ser la principal eina de progrés i el motor per eradicar la pobresa

 El portaveu del departament de comunicació de la Fundació Vicenç Ferrer, Lancy Dodem, va oferir dimarts una xerrada al Centre Cívic Can Feliu sobre els projectes que aquesta entitat desenvolupa a l'Índia. Durant l'acte, els assistents van poder veure el documental Un viaje a la igualdad on la fundació explica els resultats obtinguts per les diferents iniciatives realitzades al llarg de 40 anys que opera a la zona. El fil conductor d'aquesta cinta és una noia de casa baixa i origen rural que aconsegueix anar a la universitat i es converteix en enginyera informàtica gràcies a una beca d'estudis de la Fundació.

El principal missatge que Dodem va voler fer arribar al públic és el fet que l'educació ha de ser la principal eina de progrés i el motor que porti a eradicar la pobresa. Per aquest motiu, la Fundació centra gran part dels seus projectes en aquest àmbit. Fins al moment, la Fundació Vicenç Ferrer ha aconseguit que hi hagi 140.000 infants apadrinats i fins a 1200 han pogut gaudir d'una beca d'estudis. També s'ha obert una escola d'idiomes per a 200 infants i s'està cercant finançament per construir-ne més.
A banda de l'educació, el portaveu de la fundació va fer també èmfasi en l'aspecte sanitari i va explicar que un dels projectes importants és l'hospital que dóna assistència a un miler de persones. També va fer referència als discapacitats com a sector vulnerable de la població, per als quals s'estan desenvolupant tallers d'oficis, o les dones, que han de ser les principals protagonistes de la transformació social. En aquesta línia, la fundació ha creat comitès de desenvolupament per enfortir l'economia local i s'ha promogut la creació d'associacions locals de dones.
Pel que fa al finançament, el ponent va explicar que la major part de l'ajuda ve d'Espanya, i sobretot de Catalunya, però l'entitat està treballant per obrir delegacions als Estats Units i Alemanya.
La xerrada coincideix amb l'exposició que també acull el CC Can Feliu i que es titula Un gra de sorra a l'Índia, realitzada per un membre de l'Ateneu del Món. Les imatges es poden apadrinar, i els fons aniran íntegrament pels projectes de la Fundació.
Aquesta activitat està emmarcada en el Pla de Sensibilització de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
Podeu veure el vídeo Un viaje hacia la Igualdad clicant sobre el títol.