Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Protecció Civil demana extremar les precaucions per risc d'incendi

El Vallès Occidental està entre les zones afectades pel risc


Protecció Civil demana extremar les precaucions per risc d'incendi

 La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) posa  en prealerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), durant el dia d'avui per les previsions de risc d'incendi forestal degut a l'augment de les temperatures, la baixa humitat i l'entrada de vent, a les demarcacions de l'Ebre, Tarragona, Lleida, la Catalunya Central i Barcelona.

Concretament, les comarques afectades pel risc d'incendi són: Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta i Vallès Occidental.
D'acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
Recordem els consells de prevenció davant el risc d'incendi, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe, encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d'emergències 112.