Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Nova campanya informativa per als establiments alimentaris

La iniciativa permetrà, a més, actualitzar el cens d’establiments alimentaris que hi ha al municipi i determinar la seva classificació


Nova campanya informativa per als establiments alimentaris

 D’acord amb la Llei 18/2009, de salut pública i pel que fa a la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès inicia una campanya de caràcter informatiu sobre les condicions higienicosanitàries que els diferents tipus d’establiments alimentaris han de complir. Durant aquesta campanya, es realitzaran una sèrie de visites per part dels tècnics amb l’objectiu principal d’informar i assessorar sobre els requisits sanitaris que s’han de complir per garantir la qualitat dels productes alimentaris que s’elaboren i/o vénen. 

La iniciativa permetrà, a més, actualitzar el cens d’establiments alimentaris que hi ha al municipi i determinar la seva classificació en funció del risc. Aquesta classificació es basa en realitzar una valoració objectiva en funció del sector, del volum de venda i/o producció, de l’estat higiènic de les instal•lacions, de les pràctiques higièniques de treball i dels autocontrols que es duen a terme.
Un cop realitzada la visita, l’establiment alimentari, serà informat de la puntuació que ha obtingut i d’aquesta manera podrà saber quins aspectes necessita millorar. 
La disponibilitat d’aquesta informació ens permet garantir una programació dels controls oficials adient i proporcional al risc i constitueix un element essencial per als serveis d’inspecció perquè assegura la possibilitat d’actuar amb rapidesa i eficàcia en aquells casos que existeixi un perill per a la salut pública.
Es visitaran, entre altres, els següents sectors: restauració col•lectiva comercial, carnisseries i xarcuteries, forns de pa i pastisseries, peixateries, fruiteries i comerços detallistes d’alimentació.
Per a més informació, us podeu adreçar al Servei de Salut de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, c. Sentmenat, 6, trucar al telèfon 937216800 o enviar un correu a l’adreça serveisalut@santquirzevalles.cat