Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El modelista naval Joan Prim mor després d'una llarga malaltia

El reconegut mestre artesà va ser guardonat amb el premi Mussol de Sant Quirze 2012


El modelista naval Joan Prim mor després d'una llarga malaltia

 El modelista i mestre artesà santquirzetenc Joan Prim va morir ahir dijous després d’una llarga malaltia. En Joan Prim i Terrades va ser un reconegut modelista naval professional, que va dedicar bona part de la seva vida a reconstruir, a petita escala, vaixells de tot tipus lligats a la història naval de Catalunya i Espanya. 

Joan Prim va treballar al Museu Marítim de Barcelona durant 27 anys com a restaurador de models navals. També va ser pioner en el reconeixement del seu ofici a l’estat espanyol i va fundar el primer club de modelisme naval d’Espanya. Era President d’Honor del Club Modelistes Navals del Vallès i membre del Cercle 3/29 Català d’Història. Té maquetes pròpies o restaurades al Museu Marítim de Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya, al Museu de la Pesca de Palamós, Santander, Corunya i Luanco, entre d’altres. 
Un dels últims reconeixements públics del mestre va ser en l'edició de l'Aplec del Mussol d'enguany, quan l'Ajuntament li va atorgar el Premi Mussol de Sant Quirze 2012.