Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Protecció civil activa l'alerta del Pla Procicat per onada de calor durant els propers dies

Es preveu que l'onada s'allargui fins dissabte 30 de juny


Protecció civil activa l'alerta del Pla Procicat per onada de calor durant els propers dies

 Aquests dies Catalunya està afectada per una onada de calor que s'allargarà fins dissabte 30 de juny i la Direcció General de Protecció Civil manté activat el Pla Procicat.
Una onada de calor és una massa d'aire molt dens, sec i molt càlid amb pols en suspensió. El seu desplaçament és lent i les conseqüències que comporta són temperatures altíssimes que afecten directament la salut de les persones. Per superar una onada de calor i evitar que ens pugui perjudicar, hem de tenir molta cura amb la pèrdua de líquids i sals minerals vitals per al nostre organisme. Cal fer especial èmfasi en protegir les persones vulnerables: gent gran, malalts crònics i infants. A nivell general, els principals consells durant les onades de calor són els següents:

És important evitar sortir durant les hores de màxima calor, de les 12 a les 16 hores i sobretot, evitar fer activitats d'esforç a l'aire lliure. Al llarg de tot el dia, és important hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.

Si sortim 
Si hem  de sortir, és bo portar una gorra o barret, utilitzar roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada. Caminar per l'ombra, estar sota un parasol quan estiguem a la platja i descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats, són també consells de l'Agència Catalana de Salut.Evitar el sol directe, beure aigua sovint, mullar-se la cara o la roba són altres opcions per pal·liar la calor.

Consells per mantenir la casa fresca
Quan sortim al matí és important tancar finestres i persianes, especialment allà on toqui el sol. A la nit, en canvi, obrirem les finestre de casa per refrescar-la. Al menys hauríem de passar dues hores en llocs climatitzats, si no tenim a casa aparells de climatització, podem anar a espais que sapiguem que ho estan: biblioteques, museus, centres comercials, cinemes, etc. Quan som a casa, és bo també refrescar-se amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.
Podeu ampliar els consells en els següents enllaços:
>Pla d'Actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor


Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.