Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els centres escolars de Sant Quirze participen conjuntament per crear un llibre digital del municipi

La primera etapa del projecte ha posat a la xarxa una vintena de temes treballats per alumnat de totes les edats


Els centres escolars de Sant Quirze participen conjuntament per crear un llibre digital del municipi

 Els centres d’educació infantil, primària i secundàri de Sant Quirze així com el Centre de Formació d’Adults l'Olivera i les Escoles bressol privades del municipi han treballat durant tot el curs en l’elaboració de la primera fase del Llibre Digital de Sant Quirze.

Aquest llibre virtual es  tracta d’un projecte col•laboratiu que té per objectiu recollir informació significativa del municipi i organitzar-la en un espai web per facilitar la seva consulta i difusió. El recull d’informació és fruit de l’esforç de l’alumnat de totes les edats dels centres educatius i cobreix totes les etapes formatives, des de les escoles bressol  fins la formació d’adults.
Aquest projecte ha estat impulsat per un grup de treball integrat per professorat de tots els centres sota la coordinació del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1, amb la participació de la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Sant Quirze i l’acompanyament de la inspecció educativa de la zona. 
La iniciativa va néixer el curs 2010-2011 com a relleu de la revista escolar Les Morisques amb la intenció de donar continuïtat al treball conjunt dels centres i amb la idea d’actualitzar el llibre Sant Quirze del Vallès, el nostre poble, publicat l’any 1998. La iniciativa també ha  aprofitant els mitjans telemàtics que faciliten els processos de comunicació, treball conjunt, informació i difusió.
El treball de redacció iniciat aquest curs ha desenvolupat més de 20 temes on es combina el text enriquit amb hiperenllaços que condueixen a diversos recursos audiovisuals. Es preveu que la confecció del llibre digital s’allargui durant dos o tres cursos i que es constitueixi en una eina de treball i de consulta dinàmica per a tota la comunitat educativa i, per extensió, per a tot el municipi.
Podeu accedir al llibre digital de Sant Quirze a través d'aquest enllaç: Llibre Digital de Sant Quirze del Vallès