Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès adjudica la nova gestió de l’Escola Municipal de Música

El Centre d’Educació Musical SL ha estat el projecte guanyador en el concurs d’adjudicació


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès adjudica la nova gestió de l’Escola Municipal de Música

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha adjudicat la nova gestió de l’Escola Municipal de Música a l’empresa Centre d’Educació Musical SL. El projecte ha estat el guanyador del concurs d’adjudicació de la gestió, d’entre un total de tres projectes presentats. 

El plec de condicions que establia els criteris per a la selecció dels projectes ha estat fruït de les diverses reunions mantingudes per la Comissió de Seguiment, integrada per tots els grups polítics, representants de l’AMPA, tècnics de diverses àrees (Serveis Personals, Secretaria, Intervenció, Educació i molt especialment Serveis Econòmics), a més del regidor d’Educació, Edel Balboa.
La valoració per a la tria s’ha centrat en el projecte pedagògic, el projecte d’oferta formativa, d’organització i gestió de l’escola, l’acreditació com a centre autoritzat de la Generalitat de Catalunya, una oferta d’activitats complementàries i un projecte de millora en la participació de l’escola en les activitats sòcioculturals i/o tradicionals de Sant Quirze, l’aportació de materials i instruments a l’escola i el pla econòmic i financer dels dos anys de concessió. També s’han tingut en compte les valoracions, distincions i acreditacions públiques de les empreses presentades.
Un Comitè d’experts format per Josep Macià i Jové, economista auditor; Jordi Cubino, compositor i productor musical i veí de Sant Quirze; i Francesc Llongueras, músic i pedagog, va ser l’encarregat de puntuar les tres propostes i valorar la més adient per a l’assoliment de la gestió de l’escola.
Segons que ha manifestat avui l’empresa concessionària, CEM SL, “estem molt il•lusionats per dur a terme aquest projecte i pensem destinar-hi els més de 30 anys d’experiència que ens avalen. Sant Quirze sent passió per la música i nosaltres col•laborarem amb l’ampa i el municipi en general per demostrar que la música, la cultura i el poble són els que han de guanyar”.
Per la seva part, el tinent d’Alcaldia de Serveis Personals i regidor d’Educació, Edel Balboa, s’ha congratulat per la signatura del contracte, alhora que ha agraït “a tots els tècnics de la casa i les persones implicades en la comissió, la feina que han dut a terme i que permetrà al setembre posar-nos a treballar en una nova Escola Municipal de Música, amb la qualitat que es mereix”.
Finalment, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha destacat la importància amb què es va perfilar el plec de condicions, “prioritzant el model educatiu i de qualitat de l’escola. Ara, un dia com avui, ens hem de felicitar tots per la bona feina feta i hem de posar aquesta maquinària en marxa, fer un punt i apart i mirar endavant. Sant Quirze es mereix una Escola Municipal de Música de qualitat i amb aquesta finalitat hem estat treballant”.
Centre d’Educació Musical SL
El projecte presentat per aquesta empresa s’ha basat en l’experiència adquirida en la gestió i direcció del Centre d’Educació Musical de Terrassa. 
El CEM aposta per una escola viva, oberta i implicada al municipi. Entre els seus objectius, l’empresa es proposa esdevenir una escola sostenible, que asseguri la continuïtat de l’educació musical dels seus alumnes per al futur i que tingui en compte la diversitat d’interessos, necessitats i capacitats. Alhora, aposta per una escola oberta a tot tipus de música, des de la tradicional, a la moderna, passant per la clàssica, l’antiga i el teatre musical, així com basada en la combinació de classes col•lectives i individuals i la personalització.
La nova concessionària estableix també nous preus, en funció de l’oferta-demanda i de les necessitats del servei i sense tenir en compte les subvencions de la Generalitat. En cas que la Generalitat apliqués finalment les subvencions, aquestes repercutirien directament en forma de beca a l’alumnat. Els preus es podran consultar durant el període de matriculació i al web d’educació a partir de la setmana vinent: www.santquirzevalles.cat/escolademusica. Aquests s’ajusten al màxim i se situen molt per sota de la mitjana d’altres escoles municipals de música.
D’altra banda, cal remarcar que el CEM contractarà professorat i conserge Per aquest motiu, el Centre de Desenvolupament Econòmic Can Barra està gestionant l’oferta d’ocupació. Les persones interessades que acompleixin el perfil sol•licitat poden inscriure’s al servei, als següents enllaços:
 
Antecendents CEM
El CEM va néixer a Terrassa fa trenta anys per cobrir un buit existent aleshores, en referència a l’evolució del concepte d’Escola de Música i Conservatori. L’any 1980, el CEM va aportar un nou estil pedagògic i musical d’escola de música, basat en l’obertura de l’Escola a la societat i al seu entorn, que ha estat un referent en l’educació musical del país. Trobareu més informació de l’empresa a: www.cem.cat.
El proper dimarts 10 de juliol el celler de Can Barra acollirà una sessió informativa per a tots els interessats a matricular-se a l’escola. L’empresa explicarà el seu projecte d’escola i es posarà a disposició de l’alumnat per procedir a la matriculació del 16 al 20 de juliol al centre cívic Can Feliu.