Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Cubigel Compressors mantindrà 386 llocs de treball a Sant Quirze

El fet es produeix després que un jutge hagi adjudicat l'empresa al grup xinès Huayi


Cubigel Compressors mantindrà 386 llocs de treball a Sant Quirze

El grup xinès Huayi s'ha adjudicat l'empresa santquirzenca Cubigel Compressors, líder en la fabricació de compressors de caràcter industrial, i ha garantit que mantindrà l'ocupació a 386 persones a més de comprometre's a contractar, durant el primer any, un mínim de 20 treballadors temporals, donant prioritat a tots els ex empleats de la companyia que han vist extingit el seu contracte laboral durant el procés concursal. Cubigel va entrar en fase de liquidació a finals de maig de 2012 i, aquest dimarts, el jutjat mercantil número 3 de Barcelona, que dirigeix el jutge José María Fernández Seijo, ha decidit vendre la unitat productiva de Cubigel a Huayi, un grup controlat per la societat estatal xinesa Sichuan Changhong. Hi havia una segona oferta també d'un grup xinès, Donper.
 
Huayi pagarà 600.000 euros per la unitat productiva de Cubigel, dels quals 60.000 euros seran per a compensar als treballadors pel sacrifici que els ha suposat el manteniment de l'activitat productiva en una situació d'incertesa laboral perllongada durant mesos. No obstant això, el grup xinès té previst aplicar una retallada de sou del 15% a tota la plantilla, respectant els mínims salarials establerts en el conveni del sector. Abans d'entrar en concurs, Cubigel tenia 650 treballadors, però es va aprovar un ERO per acomiadar a 62 empleats.

Entre els compromisos de Huayi hi ha el d' assumir el pagament del préstec de dos milions concedit per la Generalitat i preveu invertir 3,5 milions d'euros a la planta de producció, així com aportar un milió al mes en circulant durant els primers mesos per garantir la liquiditat de l'empresa. D'altra banda, segons ha informat el  departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Huayi també té planificat posar en marxa un centre logístic i un institut tècnic de compressors que farà activitats de recerca i desenvolupament, dues infraestructures que ocuparan a 20 persones més durant el primer semestre de 2014.

El 1r tinent d'alcalde de l’Àrea d'Economia i Serveis Interns, Jordi Vidal, ha destacat “l'esforç realitzat aquests mesos per la direcció de l'empresa, el Comitè d'Empresa, la plantilla,  la Generalitat, l'administració concursal i l'Ajuntament, el qual ha permès mantenir la planta de Sant Quirze en funcionament garantint una transmissió en condicions raonables que asseguri un futur amb garanties als treballadors". En aquest sentit, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, s'ha congratulat del desenllaç del procés de Cubigel i  ha qualificat "d'oportunitat pel territori la implantació d'aquest grup xinès ja que pot esdevenir un bon prescriptor de les fortaleses del municipi davant possibles nous inversors que generin ocupació i fomentin transferència del coneixement, del talent i la competitivitat".