Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per a la celebració de la Festa Major 2012

Ja us podeu descarregar el programa de Festa Major


Sant Quirze es prepara per a la celebració de la Festa Major 2012

Del 30 d’agost al 3 de setembre, Sant Quirze del Vallès celebrarà la Festa Major 2012. El tret de sortida el donarà dijous 30 d’agost la tradicional recepció ciutadana a la Masia Can Barra. Un acte obert a tothom que serveix per donar la benvinguda a la festa, en el marc d’un acte amb representants de les entitats culturals, educatives, socials i esportives del municipi, a més de personalitats destacades.

La salseta del Poble Sec, Joan Chamorro Grup & Andrea Motis i Txarango, els plats forts

La Salseta del Poble Sec amenitzarà la nit de divendres 31 d’agost amb una actuació als exteriors del centre cívic Can Feliu. Des de les 22.30h aquest grup que porta tres dècades sobre els escenaris, farà ballar tothom amb música en viu i en directe. Amb futur encoratjador, un passat enriquidor i un present ple d’esdeveniments, la Salseta del Poble Sec farà ballar els seus seguidors de diferents generacions.

D’altra banda, i sota la batuta de Joan Chamorro. la jove Andrea Motis protagonitzarà una de les actuacions estrella de la festa. Més d’una hora de clàssics del jazz i incursions de bossa nova. Serà diumenge a les 21.30h a l’amfiteatre del Parc de les Morisques. L’altra aposta d’aquesta festa és la del grup Txarango; una fusió enèrgica de reaggae i notes de rumba, però amb la qualitat musical i literària que se li exigeix a un bon grup de música d’autor. El grup actuarà diumenge a les 22:00 hores als exteriors del Centre Cívic Can Feliu.

Les notes musicals també les posaran els tradicionals concerts de Festa Major de la Societat Coral Il·lustració Artística i la Bella Quirze Band, que actuaran diumenge a les 18.30h a la plaça d’Anselm Clavé. Tampoc no faltarà la tradicional cantada d’havaneres i el cremat per a tothom a càrrec dels avis i àvies del Casal i el tradicional fi de festa a càrrec dels Mandukos el dilluns al vespre.

Cultura i tradició per a grans i petits

La cultura no faltarà a la cita d’enguany de la mà de diversos actes, com ara la inauguració de l’exposició de Festa Major del GIHSQ a la Casa Vila-Puig divendres a la tarda o el tradicional cercavila a càrrec de les entitats. Dissabte a la tarda tindrà lloc el cercavila dels gegants i grallers de Sant Quirze i colles convidades, a partir de les 18.30h. A continuació, a les 21:30h hi haurà el tradicional correfoc per part de Diables de Sant Quirze.

Les activitats infantils també protagonitzaran la festa d’enguany. Divendres, la plaça de la Vila serà l’escenari de l’espectacle “The Magomic Show”. Dissabte hi haurà gimcana ecològica a càrrec de Sant Quirze del Vallès Natura, guerra d’aigua a càrrec dels Mandukos i la festa de l’escuma, entre altres activitats infantils.  Diumenge hi haurà activitats infantils al Parc de les Morisques i dilluns l’escenari tornarà a acollir tallers i jocs de gegants per als més petits. A la tarda, Jaume Ibars entretindrà els infants amb el seu conegut espectacle.

Esport per a tothom

La Festa Major no seria tal sense la tradicional cursa popular, que tindrà lloc diumenge al matí. A aquesta activitat la seguiran altres també habituals com el torneig de petanca, la catorzena edició del Memorial Antoni Mendoza o el partit de presentació del primer equip d’Handbol de Sant Quirze.
Dissabte al matí, com ja és habitual, tindran lloc diferents matinals esportives: Básquet 3X3, futbol 3X3, handbol 4X4 i tennis taula al parc de les Morisques i a l’avinguda del Camí del Mas. A la tarda també hi haurà partides simultànies d’escacs a la rambla de Lluís Companys.

Torna el concurs d'entrepans

El Mercat Ecològic acompanyarà la jornada de dissabte tant al matí com a la tarda, de 10 a 14h i de 17 a 20h, a la rambla de Lluís Companys. També acompanyats per botigues del poble que faran sortir els seus productes i serveis al carrer. Dissabte a la tarda, l’Associació de Comerciants recuperarà el tradicional concurs d’entrepans a la mateixa rambla de Lluís Companys.

Aquestes i moltes altres activitats formaran part de la Festa Major d’enguany. A partir de la propera setmana, es repartirà el programa imprès per les llars de Sant Quirze. Però si voleu consultar ja el programa, podeu fer-ho a continuació: