Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Ramon Rius: “Farem una nova escola de música viva, oberta i implicada amb Sant Quirze”

Actualment, s’estan duent a terme les matriculacions per al curs 2012-2013 de la Nova Escola


Ramon Rius: “Farem una nova escola de música viva, oberta i implicada amb Sant Quirze”

Ramon Rius (RR) és el director de la Nova Escola Municipal de Música i Teresa Marçal (TM) n’és la directora pedagògica. Durant aquests dies s’estan duent a terme les matriculacions per al curs 2012-2013 de la Nova Escola, que tornarà a obrir les seves portes a l’octubre.

Com valoreu el període de matriculacions?


RR: Les matriculacions estan avançant a bon ritme i estem també aclarint molts dubtes que les famílies ens traslladaven i resolent moltes incògnites. A més a més, hem allargat el període de matriculacions i, durant la setmana que ve, concretament, de dilluns a dijous, seguirem matriculant als futurs alumnes de 17:00 a 20:00 hores al Centre Cívic Can Feliu.

TM: Cal apuntar que, fins ara, estàvem matriculant a les persones preinscrites. A partir d’ara s’obre també la matrícula a la gent que no estava preinscrita. També tindrem un altre període de matriculació durant la primera quinzena de setembre ofertant les places vacants. I hem d’afegir que hem inclòs descomptes en els preus acollint-nos a les demandes que ens han fet arribar les famílies. Així, tindran un descompte del 5% a partir del primer germà i un 10% en el cas de les famílies nombroses.

Quin és el punt fort del projecte pedagògic que impulsareu a Sant Quirze?


RR: Hem de dir que les Escoles de Música es mouen, bàsicament, en dues línies. D’una banda, la clàssica, la dels Conservatoris, que donen una formació acadèmica i molt rígida i no estan oberts a tot tipus de música. D’altra banda, la que nosaltres defensem, és una línia oberta, en què l’alumne ha d’aprendre tot tipus de música, ha d’estar obert a la societat i, sobretot, s’ho ha de passar bé aprenent música i interpretant-la.

Quins instruments podran aprendre a tocar a la Nova Escola de Música?


RR: Oferim classes de cant, piano, guitarra acústica i elèctrica, violí, viola, violoncel, contrabaix, baix elèctric, clarinet, saxo, flauta travessera, trompeta i, com a novetat, arpa

TM: També com a novetat informem que els nens i les nenes que cursin “Iniciació 2” podran començar a aprendre a tocar un instrument a partir del segon trimestre. Per tant, avancem l’edat en què es comença a ensenyar un instrument. I, d’altra banda, començarem els itineraris curriculars a partir dels 12 anys i no dels 14 com s’estava fent fins ara.

També proposeu una oferta innovadora com és el “Vibrem Cantant”?

RR: Sí. Es tracta d’un projecte que fa un pas endavant respecte el cant coral. En aquest projecte participen ja els alumnes des dels 8 anys i se’ls ensenya a interpretar els musicals més coneguts. Se’ls ensenya a cantar però també a interpretar. La música no només és estàtica sinó que també ha de ser viscuda. Creiem que cal anar més enllà i així farem una nova escola de música viva, oberta i implicada amb Sant Quirze. Volem que els carrers del poble tornin a vibrar amb la música.

A més a més, s’està duent a terme el procés de selecció del professorat de la Nova Escola?


RR: Sí. S’està coordinant des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra i, segurament, podrem comptar amb ex professors de l’antiga escola.

TM: Estem també rebent opinions dels ex professors de l’antiga escola. Alguns ens han fet saber que el nostre projecte recupera els valors essencials a nivell educatiu, curricular i d’oferta formativa de l’anterior projecte. 

Per acabar, estan il·lusionats per començar aquest projecte?

RR: Sí! Molt! Des que hem arribat a Sant Quirze tenim moltes ganes de començar aquest nou projecte musical pedagògic. A més a més, l’Ajuntament està apostant molt per la Nova Escola de Música i això ens fa agafar encara més empenta. A més a més, vam aconseguir que faci obres d’adequació a l’edifici de l’escola per tal de millorar les instal·lacions ja existents. Sobretot es pintaran les parets i es canviarà el parquet del terra.

Moltes gràcies.


RR: A vosaltres.

Si voleu més informació sobre l’oferta de la Nova Escola Municipal de Música Can Barra, consulteu www.santquirzevalles.cat/escolademusica. També podeu contactar-hi a través del Facebook a www.facebook.com/escolamusicaSQV.