Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Es redueix la incidència del Mosquit Tigre a Sant Quirze durant els primers mesos d'estiu

Tot i així és important seguir insistint en la prevenció, ja que les altes temperatures fan que hi hagi un gran risc de proliferació


Es redueix la incidència del Mosquit Tigre a Sant Quirze durant els primers mesos d'estiu

Una de les molèsties habituals de l'estiu, el mosquit tigre, ha disminuït la seva presència a Sant Quirze des de que va començar la temporada de risc de proliferació d'aquest insecte, aproximadament des del passat mes de maig. Així ho demostra la disminució de queixes i avisos que la ciutadania ha fet arribar al servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Quirze fins al moment. Si bé el 2011 va ser un any amb especial incidència de mosquit tigre  i es van atendre avisos de fins a 17 punts diferents del municipi, enguany i fins al moment només es té constància de queixes en dos punts.

Prevenció i control
Les altes temperatures estivals fan que els mesos de juliol i agost siguin el punt àlgid d'alt risc de proliferació del mosquit tigre. Per això és molt important evitar el segon ingredient necessari per a la cria d'aquest insecte: les petites acumulacions d'aigua com per exemple els plats dels testos, recipients, cubells, joguines i, en general, allà on es pugui acumular aigua durant molts dies. Vigilar i buidar aquests objectes de manera habitual quan hi veiem aigua acumulada estarà contribuïnt al control del mosquit tigre i evitarà que pugui reproduir-se i convertir-se en una molèstia.