Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Un total de 8 projectes de cooperació al desenvolupament rebran l'ajut de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Els projectes majoritàriament es centren en donar suport a iniciatives educatives i assistencials de comunitats amb dificultats de països en vies de desenvolupament


Un total de 8 projectes de cooperació al desenvolupament rebran l'ajut de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

 Projectes distribuïts principalment per Àfrica i Amèrica Llatina rebran enguany el suport de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès arran de les propostes presentades per les ong i entitats solidàries locals en el marc de la convocatòria de concessió d'ajuts a projectes de cooperació al desenvolupament d'aquest any 2012.
La regidora de Cooperació i Solidaritat, Sílvia Peralta, ha manifestat la seva satisfacció per l'aprovació d'aquests ajuts que van ser acordats per la Mesa de solidaritat la passada setmana. Sílvia Peralta ha remarcat la importància de continuar desenvolupant polítiques i actuacions de sensibilització en cooperació internacional i desenvolupament local, el que fa de Sant Quirze un referent arreu i felicita a les ONGs locals per la gran tasca solidària que desenvolupen.
En total, les entitats solidàries locals han presentat 8 projectes que majoritàriament es centren en donar suport a iniciatives educatives i assistencials de comunitats amb dificultats de països en vies de desenvolupament. Concretament, l'Ateneu del Món rebrà suport per desenvolupar el projecte de producció agrícola per mitigar els efectes del canvi climàtic a la regió de Bajo Lempa, una zona d'El Salvador on hi ha inundacions freqüents. També comptarà amb una part de la subvenció el projecte d'aquesta entitat per realitzar atenció sanitària a malalts crònics, especialment infants, dones i ancians, als territoris palestins ocupats. 
Al Senegal, la cooperativa agrícola de dones Sandiniery, projecte de l'Asociación Cooperación y Ayuda, comptarà també amb una aportació. Pel que fa a l'entitat Nuevos Pasos, també rebrà una subvenció per poder realitzar el condicionament d'una escola bressol a Bolívia i per continuar amb el projecte "Promesa", de millora de la intel·ligència en infants en risc al Perú i Bolívia.
Acció Solidària Vallès, per la seva banda, comptarà amb el suport municipal per  seguir treballant en el Projecte David Rovira,iniciat a l'any 2006, que té per objectiu millorar la qualitat de l'educació a l'institut públic de Quinzambougou, situat a la ciutat de Taba, així com per al segon projecte pel que van presentar sol·licitud anomenat Bantamba 2012. Finalment, la Fundació Quetzal també comptarà amb una aportació per continuar amb el projecte de construcció d'una clínica a San Juan de la Laguna, Guatemala.