Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Nou episodi d’onada de calor

Aquest cap de setmana tornarem a patir temperatures extremes


Nou episodi d’onada de calor

Aquest cap de setmana s’espera un nou episodi de calor. Per això hem de tenir molt en compte que les temperatures extremes produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals que poden provocar deshidratació i esgotament a més d’agreujar una malaltia crònica. Si aquesta situació es perllonga, es pot patir un cop de calor, situació que pot ser greu. Alguns dels símptomes són: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, somnolència i fins i tot convulsions i pèrdua del coneixement.Davant d’un cop de calor, traslladeu a la persona a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, i aviseu urgentment els serveis sanitaris (061).
 
Per evitar els cops de calor és important no sortir a les hores del migdia. Si no ho podem evitar i hem de sortir, cal protegir-se amb una gorra o barret i procurar caminar per l'ombra així com descansar en llocs frescos. Altres mesures a tenir en compte són reduir les activitats físiques intenses i evitar practicar-les a les hores de més calor. Alhora, és beneficiós augmentar la ingesta de líquids com aigua i sucs i fer-ho de manera sistemàtica, fins i tot si no tenim set. Per sentir-nos més alleujats, és millor emprar roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada.

Mantenir la temperatura fresca a casa també ens ajudarà a suportar les altes temperatures exteriors. Per aconseguir-ho hem de tancar les persianes de les finestres durant les hores de sol i obrir de nou, al vespre, per refrescar l'habitatge.