Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Documentàlia: quan la Festa Major girava al voltant de l'envelat

L'exposició de Festa Major està centrada en documentació històrica de la vida quotidiana d'un poble i la seva gent


Documentàlia: quan la Festa Major girava al voltant de l'envelat

 Entrar a la Casa Vila-Puig aquests dies és fer un pas enrere en el temps, viatjar a aquell Sant Quirze on la Festa Major girava al voltant de l'envelat i la Mari Santpere era cap de cartell. Aquests elements i d'altres relacionats amb la vida quotidiana formen part de Documentàlia, l'exposició que es va inaugurar ahir en el marc dels actes d'inici de la Festa Major 2012. La regidora de Cultura, Mercè Vallès, va donar la benvinguda als presents i va cedir la paraula al president del Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès, Víctor Ribalda, que va destacar, d'una banda, la importància del contingut i no de la forma de l'exposició, i de l'altra les filmacions de Sant Quirze dels anys 70 i 80 que també es poden veure a la mostra. Ribalda va descriure els santquirzencs com extraordinaris i peculiars, fent referència al campionat de tir en canya de pescar al camp que es pot veure en una de les filmacions de que es projecten a la sala. 

La inauguració va comptar també amb la presència de Jaume Carbó, president Honorífic del Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze, gran coneixedor de la història del poble i persona que sempre ha tingut una gran cura i interès per conservar tots els documents i elements que fessin referència a Sant Quirze. Carbó va destacar que des de l'any 1970 el GIHSQ ha fet sempre una exposició per la Festa Major. "Estudiem el passat, treballem el present i avancem cap al futur" va dir Carbó referint-se al relleu generacional que hi ha hagut a l'entitat que ha presidit molts anys i que ara compta amb nous membres que segueixen aquesta tasca de conservació de la memòria històrica.
L'alcaldessa, Montserrat Mundi, va tancar els parlaments destacant la importància de la tasca del GIHSQ com a reforç del sentiment de pertinença a Sant Quirze i va agrair a l'entitat tots els anys de dedicació, gràcies als quals ara es conserven molts documents del segle passat.
L'exposició es pot veure els dies de Festa Major a la Casa Vila-Puig,  de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.