Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La ciutadania es bolca en una nova edició de la Festa Major de Sant Quirze

L'Alcaldessa i la regidora de Cultura destaquen la participació activa de les entitats en la confecció del programa com a clau de l'èxit


La ciutadania es bolca en una nova edició de la  Festa Major de Sant Quirze

 La Festa Major de Sant Quirze ha esdevingut un èxit de participació. Tots els actes de la programació d’enguany han comptat amb una elevada participació. De fet, segons que ha manifestat la regidora de Cultura, Mercè Vallès “és el primer any que es crea una Comissió de Festes, integrada per representants de les entitats i això ha fet possible idear una festa amb les aportacions de tothom. És una forma de treballar que repetirem en properes edicions i que ens ha donat molt bon resultat. De fet, hem apostat per mantenir els actes populars i actes que reforcen la nostra identitat catalana i de país, com són les sardanes i els castellers, que feia molts anys que no venien a Sant Quirze per Festa Major”. Vallès ha fet referència a les activitats innovadores, “com ara la cursa d’andròmines dels Mandukos o l’spinning col•lectiu a l’aire lliure, que han estat un èxit. I aquesta és la línia que hem de seguir: potenciar el que funciona i escoltar els suggeriments per tal d’idear noves activitats que s’adiguin a allò que li agrada a la nostra ciutadania”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, també ha qualificat com a èxit la festa, “doncs ha comptat amb una gran participació, tant de gent del poble com de la comarca, que s’hi ha acostat a gaudir de la programació. Totes les iniciatives han tingut el seu públic, tant els plats forts, com els concerts de la Societat Coral Il•lustració Artística i la Bella Quirze Band, així com l’Andrea Motis o el Txarango, o com també les activitats infantils, que sempre funcionen tan bé i que realment donen aquest esperit de festa.” Mundi ha afegit que un any més “la Festa Major ha servit per fomentar la nostra identitat de poble i fer-nos sentir orgullosos de ser i viure a Sant Quirze. La participació, la convivencia, són les claus d’una societat que ara, més que mai, necessita sentir que forma part d’una comunitat”. 
Finalment, l’alcaldessa ha agraït a l les entitats la feina realitzada: “sense elles no hagués estat possible aquest èxit; els agraeixo molt la seva col•laboració”.
 
Podeu veure els vídeos de la Festa Major 2012 al següent enllaç: Canal Youtube Ajuntament