Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Endesa subministrarà l'energia i el gas als edificis municipals i a l'enllumenat públic

El nou contracte comporta un estalvi del 14 % sobre els preus de licitació


Endesa subministrarà l'energia i el gas als edificis municipals i a l'enllumenat públic

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha signat un contracte amb l’empresa Endesa Energía, SAU, per al subministrament d’energia i gas als edificis municipals i per a l’enllumenat públic.
Aquest concurs ha estat fruït de la liberalització del mercat elèctric i gasístic, la qual cosa ha donat lloc a què l’Ajuntament elabori el seu corresponent plec de subministrament energètic. Per tal d’optimitzar els costos, s’ha optat per agrupar llum i gas, i licitar ambdós elements en un sol contracte.
L’acord materialitzat avui estableix la contractació del subministrament energètic dels lots 1 i 2 , corresponents a diferents potències energètiques. Actualment el lot 3 es troba encara a concurs.
El nou contracte suposa un estalvi en la despesa energètica entorn el 14% sobre els preus unitaris de licitació.
Segons que ha manifestat la regidora de Via Pública, Lluïsa Cobo, “aquest nou contracte, fruït de la liberalització del mercat, ens permet un estalvi important i beneficia l’administració local en asumir dues despeses conjuntes: electricitat i gas. Hem negociat el màxim possible per aconseguir el millor rendiment”.
En la mateixa línia, el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, ha insistit en la importancia de “fomentar les polítiques orientades a l’estalvi econòmic, en el marc en què ens trobem és una de les nostres principls directrius. No ens podem permetre gastar més, quan negociant en el mercat lliure podem aconseguir millors preus, com és el cas d’aquesta licitació”.
Finalment, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha remarcat la “satisfacció que suposa la signatura d’aquests contractes, doncs la nova situació del mercat lliure ens ha permès als ajuntaments optimitzar els costos i aconseguir majors beneficis, que repercuteixen directament en la ciutadania”.