Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès esdevé pioner en un sistema de detecció de robatori de cablejat elèctric

Des de la instal•lació ara fa quinze dies, el dispositiu ha permès ja detenir dos pressumptes lladres


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès esdevé pioner en un sistema de detecció de robatori de cablejat elèctric

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha esdevingut pioner en un sistema de detecció de robatori de cablejat elèctric. El dispostiu ha permès detenir dues persones, J.F.C i J.R.C. veïns de Rubí, en el moment en què pressumptament substreien el material.

L’Ajuntament va posar en marxa aquest dispositiu arran dels diferents robatoris que s’havien donat a diferents punts del municipi i que havien ocasionat el tall del subministrament de llum durant força dies a l’entorn afectat, a més de les despeses de material que això suposa. Ara, i mitjançant l’empresa SECE, un detector en alguns dels punts més sensibles del municipi permet avisar la Policia Local i el personal de manteniment de l’Ajuntament en el moment en què es produeix una manipulació de cablejat, manca de fluïd elèctric o robatori. Aquesta immediatesa va ser precisament la que va permetre el cos de policia local detenir els dos pressumptes lladres a la zona de Can Llobateres el passat 13 de setembre, només quinze dies després de la instal•lació del nou sistema.
En aquests moments la Policia Local i Mossos d’Esquadra de Sabadell treballen conjuntament per investigar els robatoris comesos fins ara i iniciar les diligències oportunes que permetin resoldre’ls.