Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Montserrat Roig centra un homenatge conjunt de l'Ajuntament i el Servei de Català de Sant Quirze

L'acte va comptar amb la participació activa de l'alumnat del Servei de Català


Montserrat Roig centra un homenatge conjunt de l'Ajuntament i el Servei de Català de Sant Quirze

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès amb col·laboració amb el Servei de Català del municipi han promogut aquesta setmana un homenatge a la mítica escriptora catalana Montserrat Roig. L'acte ha comptat amb la participació activa dels alumnes del Servei de Català que han treballat els textos de l'autora i n'han fet una lectura dramatitzada.
L'acte, que es va desenvolupar el passat dimecres 17 de juny al Centre Cívic de Can Feliu, va comptar també amb l'actuació de l'actriu Pepa Lavilla.
Aquest és un dels actes promoguts per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament per tal de donar a conèixer escriptores catalanes. Montserrat Roig va escriure novel·les i contes que va alternar amb reportatges i articles periodístics, i va presentar i va dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va destacar com a entrevistadora, especialment d'escriptors de generacions precedents. El 1970 va guanyar el Premi Víctor Català amb el llibre de narracions Molta roba i poc sabó, i tan neta que la volen. La seva primera novel·la, El temps de li cireres, va guanyar el premi Sant Jordi 1976, amb lectura de textos de l’autora per l’alumnat del Servei de Català i l’actuació de Pepa Lavilla.