Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Los Rosales recorda amb emoció les riuades del 62

La commemoració continuarà aquesta setmana i la vinent amb l’organització de diversos actes


Los Rosales recorda amb emoció les riuades del 62

L’Ajuntament va organitzar ahir  un acte institucional al celler de Can Barra amb motiu de la commemoració de les riuades de 1962 que van afectar intensament el barri de Los Rosales. Un centenar de persones van assistir al recordatori, marcat per l’emoció que suposa reviure aquesta tragèdia. L’Ajuntament va projectar un vídeo on els testimonis d’aquella fatídica nit del 25 de setembre recorden les afectacions a les seves respectives famílies i al barri, alhora que expliquen la reconstrucció del mateix.

La presidenta de Los Rosales, Roser Llàcer, va narrar en el marc de la seva intervenció, la successió dels fets, alhora que va remarcar la importància de la identitat i la fortalesa dels veïns i veïnes per superar aquell moment. A continuació, Paquita Marín, també veïna del barri, va llegir amb emotivitat una poesia en honor als assistents i a les víctimes. En la mateixa línia, el GIHSQ (Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès) va destacar, de la mà de Pere Lladó, la importància de tenir memòria històrica i com van ser de durs aquells temps. El GHISQ ha dut a terme una important tasca de recopilació de material d’aquella nit i de la posterior reconstrucció.

De fet, tal i com va afirmar ahir l’alcaldessa, Montserrat Mundi “avui, aquest celler dóna el tret de sortida als actes de commemoració de les riuades del 62 que, per desgràcia, van afectar fortament Sant Quirze del Vallès. Tant Los Rosales com Les Fonts van ser objecte d’aquesta desgràcia que, malgrat hagi passat el temps, tenim a la nostra memòria històrica. Avui ens acompanyeu els protagonistes i els familiars dels protagonistes d’una nit heroica. Malgrat la difícil nit de les riuades, malgrat les víctimes i malgrat el terror que suposa la mirada enrere, aquella nit i els dies que la van seguir són un clar exemple de la força d’un barri: Los Rosales. Gràcies al vostre esperit i empenta vau aconseguir ensortir-vos de la tragèdia i reconstruir un barri amb l’esforç de tots i totes.

Finalment, Ramon Vilageliu, membre de la revista Vallesos va donar una visió general de les riuades, explicant el reportatge que el mitjà de comunicació publica aquest mes.