Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Sant Quirze commemora les riuades del 62

El centre cívic Torre Julià va acollir ahir un acte institucional


L’Ajuntament de Sant Quirze commemora les riuades del 62

El centre cívic Torre Julià va acollir ahir un acte institucional de commemoració de les riuades de 1962 a Les Fonts. L’acte, presidit per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, va servir per homenatjar les víctimes de la tragèdia del 25 de setembre d’ara fa 50 anys en una zona on la convergència de les rieres es va cobrar moltes vides i va acabar amb els habitatges més propers a la riera. Tal i com va manifestar Mundi ahir “la solidaritat i la cooperació entre el veïnat van fer possible superar aquesta adversitat i reconstruir un barri que es caracteritza per la seva forta personalitat”. La presidenta de l’Associació de Veïns i Propietaris de Les Fonts, Teresa Mirón, també va dedicar unes paraules d’agraïment al veïnat, tot recordant la seva experiència malgrat ser un infant. Mirón va insistir en la importancia de mantenir les rieres netes i sense obstruccions, donat que això va ser un element clau perquè les riuades es compliquessin ara fa 50 anys.
Una altra intervenció destacada de l’acte va ser la del representant de la Llar de la Gent Gran, Artur Travessa, qui va recordar les dificultats que es van generar després de la catàstrofe. Travessa ha estat el responsable de l’exposició que aquests dies es pot veure al vestíbul de Torre Julià, aportant material gràfic i audiovisual.
Finalment, Pere Lladó, representant del GIHSQ, va posar el punt i final a l’acte, amb una visió històrica i genèrica del municipi d’aquesta data.