Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Un taller apropa les bases de la solidaritat a l'abast de tothom

El taller d'emmarca en el Pla de Sensibilització de Sant Quirze del Vallès


Un taller apropa les bases de la solidaritat a l'abast de tothom

El proppassat dia 28 de setembre, el Casal d’Avis de Sant Quirze va acollir una de les activitats del Pla de sensibilització de la mesa de cooperació al desenvolupament de Sant Quirze del Vallès, el taller Solidaritat a l’abast de tothom.
La regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, va presentar l’acte que va estar moderat per Dolors Agulló, membre de l’Associació Nuevos Pasos, i que va comptar amb un debat a càrrec de Vicenç Vendrell Huguet.
Vendrell, un empresari de Mollet del Vallès  molt involucrat en la vida empresarial i social de la seva ciutat,  va explicar molt breument la seva trajectòria professional i després  va parlar dels seus projectes a Cuba, país que va començar a visitar per motius familiars.
Els projectes no han estat de cooperació al desenvolupament, sinó projectes de cooperació cultural, com ara el d’agermanament Cuba-Catalunya, partint del fet que ciutats cubanes com Matanzas i Santiago de Cuba compten amb associacions d’arrel catalana.
Tal com ell va explicar les seves iniciatives han estat motivades a partir de la curiositat, a partir d’escoltar a les persones d’aquest país, preguntar en una curiositat insaciable per conèixer els altres.
Vicens Vendrell va encoratjar a tothom, independentment de la edat i situació, a no perdre la curiositat, una curiositat genuïna, curiositat moguda per la preocupació pels altres, altres que podem tenir a prop o que poden ser lluny, que poden estar en la mateixa situació nostra o no ho tenen tan fàcil.
Després de la participació de Vicens Vendrell es va obrir un temps de debat en el que es va discutir sobre les dificultats o no de treballar en activitats de cooperació amb Cuba.
El debat va cloure amb la conclusió que el què importa és intentar-ho, tot i que hi hagi dificultats,  cooperar val la pena, es tingui  l’edat que es tingui.