Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’Ajuntament de Sant Quirze fomenta l’esperit emprenedor entre els joves de l’institut del municipi

Un total de 16 joves gaudiran d'un programa en llengua anglesa per fomentar les seves capacitats de gestió i lideratge d'un projecte


L’Ajuntament de Sant Quirze fomenta l’esperit emprenedor entre els joves de l’institut del municipi

Des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra amb el suport de la Unitat d’Educació municipal, s’ha iniciat  aquesta setmana el programa, “Sigues Emprenedor” amb 16 alumnes de tercer d’ESO de l’Institut  Sant Quirze, els quals han triat com a optativa l’assignatura d’emprenedoria pel curs 2012-2013.
L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la direcció del centre educatiu per reforçar l’aprenentatge d’aquests alumnes amb un programa de 15 sessions impartides per professionals de la Fundació Escola d’Emprenedors, avalada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els objectius del programa, que es realitza íntegrament en llengua anglesa, són els de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves, ensenyar a pensar de forma creativa, fomentar l’autoestima dels estudiants, aprendre a treballar i cooperar en equip, aprendre a pensar de forma global, així com  desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte. 
Els participants durant els 4 mesos de durada del programa hauran de treballar en grup una idea de negoci, definint l’èssencia del projecte, desenvolupant un pla de vendes i una estratègia de comunicació. Tots els projectes es faran públics en una sessió oberta a tots els alumnes del centre, així com a les seves famílies.  El grup amb el millor projecte tindrà l’oportunitat de donar a conèixer la seva idea davant els empresaris santquirzetencs en la II Edició de la Nit de l’Empresa, que tindrà lloc a la Masia Can Barra, al mes de maig.
El director de l’ Institut Sant Quirze, Antoni Sánchez, ha manifestat la seva satisfacció “donada la importància que té per l’institut la complicitat i el suport municipal en projectes educatius clau com poden ésser el programa Sigues Emprenedor o el Programa Sant Quirze Actiu, l’altra iniciativa que s’ha treballat conjuntament amb l’Ajuntament”. En aquest sentit el tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Personals,  Edelmiro Balboa ha expressat que la voluntat municipal “és la d’intensificar les col.laboracions amb els centres escolars del municipi, i el tinent d’alcalde de l’àrea d’Economia i Serveis Interns, Jordi Vidal ha destacat “la importància de treballar entre els més joves,  el concepte d’emprenedoria apropant-los a la realitat de l’empresa. A Sant Quirze el teixit productiu és el motor del desenvolupament econòmic de la ciutat, per tant és molt positiu anar despertant el talent i les ganes d’emprendre entre els nostres adolescents, possibles futurs empresaris”