Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Tradició i innovació en els panellets de pastisseria

Les populars postres de Tots Sants omplen aquests dies els aparadors dels diferents establiments locals


Tradició i innovació en els panellets de pastisseria

 El sucre i l'ametlla mòlta a parts iguals són la base tradicional dels panellets, unes postres que tenen el seu origen al segle XVIII i que avui encara es mantenen com una tradició molt arrelada la nit de Tots Sants, juntament amb les castanyes i els moniatos. Malgrat que la varietat més popular segueix essent el panellet de pinyons, ja fa temps que les pastisseries experimenten amb diferents ingredients i textures per sorprendre els paladars més exigents.

En aquesta ocasió ens hem apropat a la Pastisseria Mix perquè ens expliquin de primera mà quina és la seva oferta enguany. Allà, els pastissers Israel i Víctor ens expliquen primer de tot que fer panellets és molt entretingut. Cal fer-los un a un, peça a peça, i en fan fins a 15.000 boletes.
Per fer més amè el treball, la imaginació hi juga un paper molt important. Per això aquest establiment ofereix fins a 28 varietats amb gustos realment insòlits. Des dels panellets de Baileys o Orujo, molt ben acollits per la clientela, fins a panellets que integren fruites com els gerds, la taronja o la maduixa. No hi manquen, pèro, en el catàleg els tradicionals de pinyons, ametlla o coco, ni tampoc aquells que combinen la pasta base amb els productes de temporada com el codonyat o el marron glacé. 
Així doncs, la castanyada és un bon moment per tastar aquestes delicades peces dolces en les diferents pastisseries locals, on els mestres pastissers van un pas més enllà dels panellets casolans aportant aquest punt de novetat a una festa tan arrelada i tradicional.
Podeu veure el detall dels diferents forns de pa i pastisseria locals al directori de comerços i serveis, a la categoria Forns de pa i pastisseria.