Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Neix el Cluster Packaging d'Alimentació de Catalunya

Aquesta associació d'empreses té com a objectiu millorar la competitivitat del teixit productiu català


Neix el Cluster Packaging d'Alimentació de Catalunya

 Un total de 25 empreses catalanes, tres de les quals són de Sant Quirze, han signat aquest mes els estatuts de constitució del Clúster del Packaging d'Alimentació de Catalunya en un acte celebrat a Sabadell. El Cluster és un instrument per aconseguir incrementar la competitivitat de les empreses mitjançant el lideratge d'un grup que creu en el treball en equip, i forma part dels 22 clústers actius a Catalunya que compten amb la participació d'un miler d'empreses i amb el suport d'ACC1Ó de la Generalitat.

De fet, les administracions locals dels diferents municipis vallesans implicats, com són Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Poliyà, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua, van començar a treballar aquest projecte l'any 2008. El treball es va realitzar en xarxa amb el suport d'ACC1Ó de la Generalitat, el centre tecnològic Leitat i el Barcelona Institut of Packaging, que ha assumit el paper de dinamitzador del clúster aportant el seu coneixement i xarxa de contactes d'abast nacional.
En aquests moments, el Clúster de Packaging d'Alimentació de Barcelona suma entre fabricants d'envasos, embalatges i maquinària de packaging 550 empreses amb 11.000 treballadors i una facturació de més de 4.600 euros, essent el segon clúster més importants d'aquestes característiques a nivell europeu, juntament amb el de la regió danesa de l'Oresund.
La junta directiva  i els socis fundadors del Clúster compten amb tres empreses santquirzenques: Carinsa, ABB i E2M.