Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Sant Quirze del Vallès desenvolupa amb èxit el simulacre d’Inuncat

L'experiència ha servit per comprovar els protocols d'actuació per respondre amb eficiència davant d'un episodi d'inundacions


 Sant Quirze del Vallès desenvolupa amb èxit el simulacre d’Inuncat

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha coordinat amb èxit el simulacre d’Inuncat que ha tingut lloc avui conjuntament amb quatre municipis més del Vallès: Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal.

L’activació del PAM i la convocatòria del CECOPAL han donat el tret de sortida al simulacre al municipi, que s’ha centrat en el rescat d’un vehicle i la recerca de desaparaguts per part de Bombers de la Generalitat i de l’Àrea de Suport Operatiu dels Mossos d’Esquadra al torrent de la Betzuca. També s’ha posat en pràctica el confinament de l’escola Pilarín Bayés, molt propera a zona inundable a Les Fonts.
En el simulacre han participat diversos efectius de Policia Local, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, sistema d’emergències mèdiques, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, personal del servei metereològic d eCatalunya, Agència Catalana de l’Aigua i tècnics de diverses àrees implicades de l’Ajuntament. 
La taula del CECOPAL, presidida per l’alcaldessa, ha comptat amb la presència i participació del tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciudadana Jaume Cols, el tinent d’Alcaldia de Via Pública Antoni Rebolleda, el tinent d'Alcaldia de Territori, Josep Antoni Delgado, i el tinent d’Alcaldia de Serveis Personals, Edel Balboa. Aquesta posada en escena, tal i com ha manifestat l’alcaldessa, ha servit per “coordinar-nos d’una manera activa i real, de manera que, com ja ens ha passat en altres ocasions, com ara les nevades o les ventades, actuem amb la rapidesa i eficiència que aquestes circumstàncies reclamen. La constitució del CECOPAL ha estat inmediata i la resposta per part de tots els equips tècnics excel•lents. Hem pogut detectar els nostres punts forts i també els més dèbils, de manera que millorem allò que considerem necessari i aprofundim en noves tècniques o planificacions en casos d’emergència extrema, com ara talls en el subministrament elèctric o de xarxa.”
Recordem que el simulacre coincideix amb el 50 aniversari de les riuades de 1962 i que satisfà els objectius de coordinació del Pla de Protecció Civil per inundacions INUNCAT, els plans de Protecció Civil municipals i els diversos cossos operatius. També posa a prova els sistemes d’avís a la població.
El departament de Comunicació ha estat també implicat activament en el simulacre, amb un seguiment fictici a les xarxes socials, ràdio i notes de premsa. A principis de setmana la població afectada per les actuacions al torrent de la Betzuca va rebre un avís a casa advertint de la ficció de les actuacions.