Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

El conseller Felip Puig presideix la Junta de Seguretat Local de Sant Quirze del Vallès

Els fets delictius es redueixen un 8,40% respecte l’any passat


El conseller Felip Puig presideix la Junta de Seguretat  Local de Sant Quirze del Vallès

 Sant Quirze del Vallès va celebrar ahir la Junta de Seguretat Local, presidida pel Conseller d’Interior, Felip Puig i l’alcaldessa, Montserrat Mundi, acompanyats pel tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, el delegat del govern, Salvador Jorba, el director general d’Administració de la Seguretat, Andreu Martínez, l’inspector en cap de la Policia Local, Juan Antonio Gonzàlez Moratalla, el sots-inspector Manuel Vargas, el Cap de la Regió Metropolitana Nord, el Comissari Joan Figuera, l’Intendent Lluís Guillot, el Comandant de la Guàrdia Civil de Badia del Vallès, el subtinent Álvaro Méndez, i el Comissari del CNP de Sabadell, Manuel Quintela, a més de membres dels diferents cossos de seguretat i personal de la Conselleria.

La trobada, que va tenir lloc a la Casa Vila Puig, va servir per analitzar les dades policials del municipi en diversos àmbits: delinqüencials, relacionades amb el trànsit i sobre la convivència ciutadana. Els diferents cossos policials van posar sobre la taula les actuacions i intervencions que han dut a terme en els darrers mesos, així com els projectes que actualment treballen i les iniciatives que cal reforçar.
Segons les dades que ahir es van presentar en el marc d’aquesta Junta, es constata que els fets delictius s’han vist reduïts en un 8,40% respecte l’any anterior. De fet, en el període octubre 2010-setembre 2011 les infraccions penals ja es van reduir en un 11,34%. La tendència en els últims tres anys ha estat sempre de reducció de fets delictius. 
Segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana Jaume Cols “la Junta Local de Seguretat és clau per continuar treballant en millorar la col•laboració entre els diferents cossos de seguretat local. Una coordinació que es constata en els diferents dispositius de seguretat en què treballem, com ara el del mercadet de Can Torres o la zona hermètica. Estem plenament satisfets de com aconsegueixen treballar de manera transversal. Uns fets que s’han vist reflectits en les dades que avui ens presenten”.
Per la seva part, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, va aprofitar per destacar les principals actuacions que s’han dut a terme i felicitar tant la Policia Local, com Mossos d’Esquadra, el Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil per la seva coordinació i bona feina. Mundi va destacar especialment alguns elements novedosos que esdevenen exemple per a altres municipis a nivell de seguretat i convivència i que l’inspector en cap, Juan Antonio González Moratalla, va presentar ahir extensament: “el sistema de detecció de robatori de cablejat ha estat pioner a Catalunya i un referent per a molts municipis. Hem estalviat molts diners amb l’aplicació de la tecnologia en benefici de la seguretat. De la mateixa manera, la creació de la unitat de convivència ciutadana exerceix també un paper bàsic en el model que policia local que volem: per servir i protegir, propera a la ciutadania i, sobretot, molt accesible. Crec que projectes com aquests defineixen molt bé les nostres prioritats i la nostra manera d’entendre la seguretat”.