Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Dies excepcionals per gaudir de la Mongeta del Ganxet de Desgranar

El col·lectiu Cuina Vallès promou aquest producte de temporada mitjançant unes jornades


Dies excepcionals per gaudir de la Mongeta del Ganxet de Desgranar

 Hi ha productes gastronòmics molt estacionals, que només podem gaudir durant pocs dies a l'any, perquè tenen una durada molt curta. És el cas de la Mongeta del Ganxet de Desgranar, que des d'ara i fins al proper 11 de novembre podem trobar en els restaurants del col·lectiu Cuina Vallès, del que els restaurants locals El niu del mussol/Lossum en formen part.

Segons ens ha explicat Joan Sala, xef del Lossum espai gastronòmic, la qualitat de la mongeta acabada de collir té unes qualitats molt diferents a la mongeta seca i val la pena tastar-la. D'entrada, afirma Sala, aquestes mongetes tenen notes de tast molt més fresques amb gust a herba fresca, a banda de tenir una pell i una textura finíssima. Un altre valor afegit d'aquesta mongeta, que és molt estacional i de curta durada, és que són més digeribles que les seques. Fins al proper 11 de novembre, tots els restaurants de Cuina Vallès ofereixen diferents creacions partint de les mongetes de la finca de Can Casamada de Castellar del Vallès. En el cas de El niu del Mussol/Lossum, les podreu trobar bullides i acompanyades de botifarra de castanyes i moniatos, o també amb suquet de peix.  
Més informació: Cuina Vallès