Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Experiències emprenedores: Un jove santquirzenc crea un servei d'entrenaments personals

Per aquest curs 2012-2013, el Xavi Reche ha posat en marxa un servei d’entrenaments personals per a millorar la salut i el benestar mitjançant l’activitat física com a eina principal. Rere el nom de Xr - entrenador personal, s’amaga un jove emprenedor amb moltes ganes de col•laborar amb aquelles persones que desitgin millorar la seva qualitat de vida.


Experiències emprenedores: Un jove santquirzenc crea un servei d'entrenaments personals
A què es dedica el teu servei?
Xr – entrenador personal és un servei d’entrenaments personals adequats a les necessitats individuals de cada persona. L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant l’activitat física. S’ha demostrat que la pràctica regular d’activitat física no només aporta beneficis a nivell físic, sinó també a nivell mental s’ha vist que millora l’estat d’ànim i ajuda a millorar els processos d’aprenentatge i memòria entre d’altres.
El servei es pot dur a terme al domicili de la persona, a l’aire lliure o a centres de salut on hi tinc convenis de col•laboració.
 
Com va sorgir la idea de crear un servei d’entrenaments personals?
La iniciativa va sorgir al veure que a molts llocs de treball relacionats amb l’activitat física marquen molt les pautes a seguir sobre com has de treballar, sense deixar-te desenvolupar, créixer i poques vegades les coses que pots aportar de valor les tenen en compte. Això em va portar a plantejar-me seriosament si el que volia era créixer, aprendre i ajudar a les persones o simplement quedar-me en un lloc de treball amb les pautes marcades.
 
Quin consideres que ha estat l’ajut més important que has rebut en el procés de la creació de l’empresa?
La família ha estat un punt clau per a la posada en marxa del servei, ajudant-me en tot moment, donant-me ànims, confiança i un petit ajut econòmic per a poder fer una inversió inicial.
Els amics sempre han confiat en mi per a tirar aquest projecte endavant, el suport que m’han donat sempre ha estat per avançar, mai per replantejar-me res del que estava fent.
L’ajuda més gran que he rebut, podria dir que ha estat de la Núria Carbó, des de la seva empresa OCMedia, ajudant-me a fer tot allò que envolta el servei.
Des d’alguns ajuntaments m’han ofert una reunió inicial i després allà es quedaven, en canvi, el Servei d’atenció a persones emprenedores del nostre Ajuntament ha estat l’únic que en la primera reunió em va oferir un tracte personalitzat i adequat a les meves necessitats.
 
Amb quines dificultats t’has trobat?
Les dificultats econòmiques que sempre hi són i més en els temps que corren, tot i que la inversió inicial i les despeses fixes per aquest servei no han estat molt elevades, però el fet d’iniciar el projecte sol, sense col•laboradors ni socis, vol dir que tota la part econòmica corre de la meva part.
Altres dificultats que m’he trobat principalment són totes aquelles que envolten el servei en si mateix: creació de la pàgina web, les targetes, donar-se d’alta a les xarxes socials, aspectes de màrqueting i publicitat. En definitiva tot allò que se’m pot escapar més del meu coneixement, per sort amics, familiars i des d’OCMedia m’han ajudat a solucionar tots aquests problemes.
 
Els temps de crisi, són bons per començar negocis?
No ho sé, és una cosa que no controlo, però era el moment, ho hagués fet encara que no fos temps de crisis. Potser hagués tingut alguna subvenció o algun ajut econòmic, avui en dia hi ha molt poques subvencions per dir cap, però no s’han de buscar excuses, sinó trobar solucions.
 
Fins a quin punt consideres que la sort és important?
La sort pot ser important per aconseguir un gran èxit, però no per a desenvolupar-te i poder guanyar-te la vida en el teu camp professional, si depens de la sort per poder créixer i desenvolupar-me potser m’hauria de replantejar allò al que em vull dedicar.
La sort en si mateixa la pots tenir o no, són coses que un sol no pot controlar. Però per a que sigui bona sort i no mala sort, l’has de buscar sense parar, treballar molt dur dia rere dia per a que algun dia et succeeixi alguna cosa bona.
 
Quin consell donaries a aquelles persones que actualment volen posar en marxa un negoci?
Que hi creguin, és clau, si un no hi creu al 100%, sota el meu punt de vista el negoci o allò que es faci no té sentit.
Paciència i perseverança, dos actituds fàcils de dir, però molt difícils d’adquirir realment, tot inici d’un projecte nou s’ha de prendre amb calma i no desistir en cap moment. A mi mateix em va succeir, abans de tenir res escrit, creia que ja tenia clar tot el que volia fer i com ho volia fer, però quan vaig començar a escriure el projecte vaig veure que m’havia saltat molts passos bàsics per poder fer un projecte sòlid, amb perspectives de futur.
No tenir vergonya, en el bon sentit, no guardar-te res i preguntar tot allò que no es sap sense pensar que la resposta pot ser òbvia. Buscar ajuda a professionals o a persones que entenguin del que tu no saps i t’hi expliquin des del principi.