Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Múltiples activitats posaran sobre la taula la realitat de la violència envers les dones durant el mes de novembre

La programació gira a l'entorn del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones, que es celebra el 25 de novembre


 Múltiples activitats posaran sobre la taula la realitat de la violència envers les dones durant el mes de novembre

Prevenir i sensibilitzar la població en relació a la violència envers les dones són els dos objectius principals del programa d'activitats que al llarg del mes de novembre es realitzaran a Sant Quirze del Vallès. Un programa multidisciplinar que pretén abordar la problemàtica des de diferents punts de vista i que comptarà amb la participació activa de personal tècnic de diversos àmbits en el marc del protocol per l'aboratge de la violència masclista de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Segons la regidora d'Igualtat, Sílvia Peralta, aquestes accions volen afrontar la violència masclista a nivell integral per  fer èmfasi en la prevenció i el coneixement d'una realitat que cal eradicar mitjançant la sensibilització i que cal treballar de manera multidisciplinar.

Tallers autodefensa
Una de les primeres activitats és el taller d'autodefensa organitzat de manera conjunta per la Policia Local en col·laboració amb el Servei d'Igualtat de l'Ajuntament. D'aquest taller es faran dues sessions, una a Sant Quirze nucli urbà, el 13 de novembre al Centre  Municipal d'Informació i Recursos per a Dones (CMIRD) i una altra a la Torre Julià el 15 de novembre. Aquesta activitat és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament al correu electrònic sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat. Les places són limitades.
Xerrada sobre la violència a Europa
La segona de les activitats serà una xerrada sobre la violència masclista a Espanya i Europa a càrrec de l'Inspector en Cap de la Policia Local de Sant Quirze, Juan Antonio González Moratalla. La conferència tindrà lloc el 21 de novembre a les 19 hores al CMIRD. Abans de la xerrada, les entitats del municipi llegiran el manifest del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones.
Manifest institucional
El dia 25 de novembre es commemora a tot el món el Dia Internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones. un dels actes centrals a l'entorn d'aquesta data es farà el dia 23 de novembre a les 12 hores amb la lectura del manifest institucional a la plaça de la Vila. 
Mecanismes de protecció
Un altra de les realitats que es posaran sobre la taula a l'entorn de la violència envers les dones són els mecanismes que hi ha actualment a l'abast, tant a nivell legal com a nivell de protecció, temes que centraran una xerrada el dia 27 de novembre a les 19 hores. La conferència anirà a càrrec de Raúl Garcia Barroso, advocat i membre de la Comissió del protocol de la violència masclista de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. 
Tallers per a joves
Els i les joves del municipi seran també un dels centres d'actuació del programa d'actes contra la violència envers les dones amb la campanya Talla amb els mals rotllos, que inclou un taller de prevenció de la violència masclista adreçat a alumnat de 3r d'ESO i el concurs Carta a un maltractador adreçat a alumnat de l'Institut Sant Quirze i del Centre de Formació de persones adultes l'Olivera.