Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze prepara la Setmana Solidària

El dret a l’educació centra la iniciativa d’enguany


Sant Quirze prepara la Setmana Solidària

  L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès prepara una nova edició de la Setmana Solidària, que començarà el proper 15 de novembre i s’allargarà fins al dia 21. El dret a l’educació ha estat enguany la temàtica escollida per centrar les diverses activitats que s’hi organitzen. 

El tret de sortida el dóna una sessió de cinefòrum a la Masia Can Feliu. Un acte que continuarà amb xerrades entorn l’educació així com una campanya de sensibilització a les escoles que duran a terme les oenegés locals per tal de sensibilitzar sobre l’educació mitjançant els projectes de cooperació que desenvolupen. També s’organitza una recollida de joguines per part de la Mesa de Cooperació i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, entre altres. El punt i final a la sessió el posarà la tradicional lectura del Manifest del Dia Internacional dels Infants dimecres 21 a l’institut i les escoles del municipi.
Segons que ha manifestat la regidora de Serveis Interns, Igualtat i Cooperació, Sílvia Peralta, “es tracta d’un programa que pretén arribar a tots els públics mitjançant diverses tipologies d’activitats, de manera que tots els col•lectius es sensibilitzin sobre la importància de l’educació Aquesta programació no hagués estat possible sense les entitats solidàries, que han treballat dur per aconseguir el que avui presentem”.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha insistit en “la importància de la participació de la ciutadania en aquesta Setmana Solidària, doncs mitjançant les diferents apostes aconseguirem que aquesta iniciativa ja consolidada esdevingui un referent de sensibilització entorn la temàtica escollida, any rere any. L’educació és la base per construir una societat de futur i amb oportunitats, i enguany tant associacions com ajuntament hem treballat per plasmar-ho aquests dies”.
Les entitats organitzadores són: Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món, Cooperación y Ayuda, Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal i Asociación Nuevos Pasos. Hi col•laboren el Consorci per a la Gestió de Residus i la Diputació de Barcelona.
Podeu consultar el programa íntegre en aquest document: Programa Setmana Solidària