Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

El Consorci de Residus mancomuna el servei de recollida de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental

Els residus especials que cal llençar a la deixalleria inclouen materials molt diversos com pintures, cosmètics, olis lubricants o dissolvents


El Consorci de Residus mancomuna el servei de recollida de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental

 El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha iniciat la recollida mancomunada de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental: Castellar del Vallès, Rellinars, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls. Segons els acords que s’estan establint amb aquests ajuntaments, el Consorci assumeix la recollida a les deixalleries municipals, transport i tractament del residus especials. 

Tipologia de residus
Els residus que es gestionaran amb aquest servei mancomunat són: àcids, bases, comburents, dissolvents líquids, cosmètics, reactius de laboratori, filtres d’oli, olis lubricants, olis vegetals contaminats, aerosols, sòlids i pastosos (pintures, coles i vernissos), envasos a pressió i fibrociment. 
Fins el mes de maig passat, aquest servei el portava a terme l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Ara, l’Agència de Residus de Catalunya ha establert un Acord Marc amb les empreses que podran realitzar aquest servei on es fixen les condicions generals d’adjudicació i execució dels posteriors contractes derivats d’aquest acord. El Consorci de Residus s’ha adscrit a aquest acord marc i ha ofert als ajuntaments la possibilitat de mancomunar el servei, obtenint uns preus de gestió més favorables. L’equip tècnic del Consorci fa un seguiment  de la recollida als diferents municipis i també del retorn que s’obté per la recollida d’aquest tipus de residus. 
Els residus especials en petites quantitats provinents de deixalleries
Els residus especials inclouen materials molt diversos, com, per exemple, pintures, dissolvents, reactius de laboratori, vernissos, medicaments, plaguicides, etc., i, també, els recipients que els han contingut. Els ciutadans i ciutadanes han de portar els residus especials en petites quantitats a les deixalleries municipals. Un cop allà se’n fa la seva recollida i tractament. 
Cal tenir en compte que la gestió d’aquest tipus de residus procedents de les deixalleries és dificultosa pel fet que aquests són de diferents tipologies i la quantitat a gestionar de cadascun d’ells és petita. Per això, es considera necessària la implantació d’un servei de recollida i reagrupació amb caràcter previ a la seva tramesa a les instal•lacions encarregades del tractament final.