Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La novel·la romàntica protagonitza una exposició a la Biblioteca Municipal de Sant Quirze

La mostra es pot visitar fins al proper 9 de desembre i proposa un recorregut per aquest gènere des del seu naixement fins a l'actualitat


La novel·la romàntica protagonitza una exposició a la Biblioteca Municipal de Sant Quirze

 L'any 1740 el britànic Samuel Richardson va publicar la novel·la epistolar Pamela, un dels primers referents que es té del gènere catalogat com a rosa. Des d'aquell primer volum fins a l'actualitat, han estat molts els llibres que s'han caracteritzat per tenir un fil argumental basat en els desenganys i històries amoroses, narrats molts d'ells en primera persona des d'un punt de vista femení. Tant l'exemplar de Samuel Richardson com la contemporània Bridget Jones formen part de l'exposició La novel·la romàntica, un gènere que al llarg de la història s'ha convertit en el 7% del mercat editorial mundial i que ha produït grans mites i èxits com els de Corín Tellado. Aquesta exposició compta amb diferents plafons que expliquen l'evolució del gènere i també fa èmfasi en els títols més rellevants en català, com els de Josep Maria Folch i Torres, autor de les primeres novel·les romàntiques en aquesta llengua.

L'exposició es pot visitar fins al 9 de desembre a la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès i és fruït de la tasca realitzada des de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona i l'Obra Social d'Unnim per analitzar les claus de l'èxit d'aquest tipus de literatura.