Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze inicia una setmana dedicada a la Solidaritat

El dret a l'educació serà l'eix vertebrador de la programació que comença avui


 Sant Quirze inicia una setmana dedicada a la Solidaritat

 La projecció de la pel·lícula de crítica social Interferències obrirà avui al vespre al CC Masia Can Feliu (19.30 h) la Setmana Solidària de Sant Quirze, un programa d'actes que s'allargarà fins al proper 21 de novembre i que se centra en el dret a l'educació. La programació inclou diverses activitats, entre les quals destaca el Sopar dels Móns que es farà demà a la Patronal organitzat per l'Associació Nuevos Pasos o el mercat solidari de joguines de segona mà que estarà a l'abast de la ciutadania el proper diumenge 18 de novembre al parc de les Morisques. Les joguines que formaran part d'aquest mercat provenen de la campanya de recollida que s'ha realitzat des del passat 5 de novembre a les escoles i també a la deixalleria municipal i que acaba demà divendres.

Sensibilització a les escoles
Un dels punts més destacats del projecte Setmana Solidària és l'activitat que es desenvoluparà la setmana vinent a les escoles, on les diferents oenagés locals exposaran els seus projectes als infants i facilitaran així el coneixement que tenen els nens i nenes dels països on treballen i de les dificultats que tenen els infants que viuen allà. 
Dimarts 20 de novembre, el teòleg i doctor en antropologia i professor de la UAB Jaume Botey oferirà una xerrada sobre el dret a l'educació a les 19.30 al CC Can Feliu. Dimecres 21 de novembre, coincicint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants l'alumnat de l'Institut Sant Quirze llegirà un manifest que portarà a la reflexió sobre la importància de l'educació i les diferències d'accés a aquest dret entre països.
El programa de Ràdio Sant Quirze Som Solidaris farà la cloenda de la setmana el dijous 22 amb un programa especial que farà un repàs a totes les activitats desenvolupades al llarg d'aquesta setmana dedicaca a la Solidaritat.
Segons que ha manifestat la regidora de Serveis Interns, Igualtat i Cooperació, Sílvia Peralta, “es tracta d’un programa que pretén arribar a tots els públics mitjançant diverses tipologies d’activitats, de manera que tots els col•lectius es sensibilitzin sobre la importància de l’educació. Aquesta programació no hagués estat possible sense les entitats solidàries, que han treballat dur per fer-la possible".
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha insistit en “la importància de la participació de la ciutadania en aquesta Setmana Solidària, doncs mitjançant les diferents apostes aconseguirem que aquesta iniciativa ja consolidada esdevingui un referent de sensibilització entorn la temàtica escollida, any rere any. L’educació és la base per construir una societat de futur i amb oportunitats, i enguany tant associacions com ajuntament hem treballat per plasmar-ho aquests dies”.
Les entitats organitzadores són: Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món, Cooperación y Ayuda, Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal i Asociación Nuevos Pasos. Hi col•laboren el Consorci per a la Gestió de Residus i la Diputació de Barcelona.
Podeu consultar el programa íntegre aquí: Setmana Solidària SQV 2012