Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les escoles i l'institut de Sant Quirze celebren el Dia Internacional dels Drets dels Infants

La lectura d'un manifest és un dels actes principals de la jornada


Les escoles i l'institut de Sant Quirze celebren el Dia Internacional dels Drets dels Infants

 El dia 21 de novembre es celebra a nivell mundial el Dia Internacional dels Drets dels Infants i les escoles de Sant Quirze s'han sumat novament a la iniciativa, emmarcada enguany en la Setmana Solidària. 

A les 12 del migdia, tant l'alumnat de l'Institut Sant Quirze com el de les diferents escoles d'educació infantil i primària han realitzat lectures del manifest, obra de l'alumna de segon de batxillerat de l'Institut Sant Quirze Alba Serrano, fruït d'un treball realitzat a classe. Sota el títol Somni d'un anhel, la jove santquirzenca descriu un somni on l'educació és un dret essencial de tothom. Podeu llegir el manifest íntegre aquí: Manifest
Altres activitats
El dret a l'educació i la sensibilització dels i les alumnes sobre les diferents realitats educatives al món han estat també aquesta setmana part important de l'activitat de les diferents escoles de Sant Quirze gràcies a les xerrades realitzades en els centres per part de les diferents oenagés del municipi. Així, l'alumnat de l'escola Purificació Salas s'ha apropat al Perú i Bolívia de la mà de les entitats Sant Quirze que hi desenvolupen projectes, com són Sant Quirze pels Infants i Nuevos Pasos. L'Escola Onze de Setembre s'ha apropat al Senegal gràcies a la participació d'Acció Solidària Vallès i el Turonet han conegut la realitat del Nepal amb la xerrada i elements aportats per l'Ateneu del Món. Finalment, els nens i nenes de l'Escola Taula Rodona han descobert la situació que viuen els infants de Guatemala amb la col·laboració de la Fundació Quetzal, que també hi ha ofert una xerrada sobre els projectes que està realitzant en aquest país centreamericà.
Programa de ràdio Som Solidaris
Dijous 22 de novembre, el programa de Ràdio Sant Quirze Som Solidaris oferirà un programa en directe de les 19 a les 20 hores com a cloenda de la Setmana Solidària on s'han emmarcat tots aquests actes. La producció, conduïda per Laura Roger, comtparà amb la participació de les diferents entitats de la Mesa de Solidaritat de Sant Quirze del Vallès i de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta.