Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Uns tallers treballen la prevenció de les relacions abusives entre el jovent a l'Institut Sant Quirze

L'activitat s'emmarca en els actes del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones que es commemora el 25 de novembre


Uns tallers treballen la prevenció de les relacions abusives entre el jovent a l'Institut Sant Quirze

 Prevenir les relacions abusives entre el jovent perquè puguin gaudir d'unes relacions de parella lliures tant en el present com en el futur és l'objectiu  tallers de prevenció de la violència masclista que s'estan realitzant aquesta setmana a l’Intitut Sant Quirze. Els tallers, organitzats pel Servei d’igualtat de l’Ajuntament, estan adreçats a tot l’alumnat de 3er d’ESO i tenen per objectiu prevenir les relacions abusives entre el jovent perquè en el present i en el futur puguin gaudir d’unes relacions de parella lliures de qualsevol tipus de violència. Entre avui i divendres, es faran un total de 5 tallers de 2h cadascun adreçats a cada un dels grups de 3er.

La regidora d’Igualtat, Silvia Peralta, ha presentat els tallers explicant a l’alumnat la importància d’aquesta intervenció educativa i ha parlat dels serveis municipals que formen part del circuit per a l’abordatge de la violència masclista, en especial, dels serveis que ofereix el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones a les dones que han patit o pateixen de violència. La regidora d’igualtat també ha recordat a l’alumnat que la violència envers les dones és una xacra social que durant aquest any ja s’ha cobrat 43 vides a l’estat espanyol.
Més activitats i lectura del manifest
Al llarg dels propers dies, tindran lloc més accions de sensibilització envers la violència masclista, com una performance a l’IES a càrrec del Servei de Joventut, i la xerrada “La violència masclista a Espanya i Europa. Estat de la qüestió”, a les 19h al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones, durant la qual les entitats de dones del municipi llegiran el manifest del Dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones. Divendres 23, a les 12h a la Plaça de la Vila, es farà la lectura institucional del manifest; dimarts 27 tindrà lloc la xerrada “La violència envers les dones: perspectiva legal i mecanismes de protecció”, a les 19h al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones; i el dia 29, a les 19h al Centre cívic Torre Julià, la Policia Local farà un segon taller d’autodefensa per a dones. El Dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones es commemora el dia 25 de novembre.