Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès aprova el pressupost consolidat per a 2013 per un import de 20.471.761 euros

L’exercici per al proper any té com a objectiu prestar més i millors serveis malgrat disposar de menys recursos


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès aprova el pressupost consolidat per a 2013 per un import de 20.471.761 euros

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va aprovar ahir el pressupost municipal per a l’any 2013 amb els vots favorables de CiU, PP i PSC-PM i els vots en contra de Junts per Sant Quirze i ICV-EUiA.

El pressupost consolidat per al proper any, tenint en compte Ajuntament i empresa municipal COMU, és de 20.471.761 euros. D’aquesta xifra es desprèn que el pressupost d’ingressos de l’Ajuntament per a 2013 és de 17.605.315 euros; uns 270.000 euros inferior a l’any passat, i un 7% menys que els darrers dos anys.
Pel que fa a les despeses, ascendeixen a 17.605.315 euros. En aquest sentit i d’igual forma que els ingressos, el descens acumular als darrers 2 exercicis s’apropa igualment al 7%. 
Segons que va explicar ahir el tinent d’Alcaldia d’Economia, “continuem amb la missió d’aquest equip de govern d’apostar per un pressupost equilibrat i ajustat a la capacitat de Sant Quirze, per tal de donar un millor i més eficient servei amb menys recursos. És a dir, estem presentant un pressupost auster però eficient.” Vidal també va fer referència a la importància que Sant Quirze sobrepassi els 20.000 habitants, doncs suposarà un increment important a la Participació dels Tributs de l’Estat com a suport a la prestació de serveis que s’estan donant.
De fet, el govern municipal va manifestar ahir mitjançant aquest pressupost que els objectius per a l’exercici de 2013 se centren en millorar la qualitat de vida de les persones i atendre les necessitats personals de més carència de la ciutadania: equipaments i serveis, benestar social, solidaritat i educació entre altres. A aquest objectiu s’hi destina el 61,33% dels ingressos. També s’aposta per aconseguir una estructura òptima tant a nivell econòmic com a nivell de cost, amb un 13,98% del pressupost. És per això que el govern es proposa utilitzar els recursos òptims i necessaris per desenvolupar els serveis (13,60%). Entre els objectius a destacar, s’estableix el fet d’aconseguir un municipi més segur, amb un 11,09% de pressupost.
Segons que va manifestar ahir l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “poder comerçar l’any amb un pressupost aprovat sempre ha estat la premissa d’aquest govern, atès que és la base per a una bona gestió. I enguany és un nou exemple. Aprovem el pressupost de manera inicial dins el mes de novembre. I és cert que ho fem en un moment d’incertesa i que es tracta d’un pressupost que es remunta a xifres de l’any 2002. Però també és cert que malgrat això, el pressupost d’aquest any recull la nostra voluntad per prioritzar els serveis a les persones i a aquells col•lectius més vulnerables i amb risc d’exclusió social. Volem que el pressupost esdevingui un reflex del municipi que volem: un Sant Quirze Sostenible en la seva economia i estructura; un Sant Quirze d eQualitat de vida per a la seva ciutadania i un Sant Quirze ple de vitalitat per la participació ciutadana i les persones”.