Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

Sant Quirze del Vallès participarà activament en el Gran Recapte d'Aliments de Catalunya

Recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària és el principal objectiu de la campanya Gran Recapte d'Aliments del Banc d'Aliments de Catalunya que es realitzarà els propers 30 de novembre i 1 de desembre. A Sant Quirze del Vallès, el punt de recollida d'aliments es centralitzarà al supermercat Alcampo, on els i les voluntàries informaran als clients sobre aquesta iniciativa i donaran una bossa on cadascú hi podrà posar els aliments que pugui. Ens hem adreçat al coordinador del Gran Recapte a Sant Quirze, Ramon Ocampo, membre de Caritas, perquè ens expliqui els objectius i la importància de participar-hi.


Sant Quirze del Vallès participarà activament en el Gran Recapte d'Aliments de Catalunya
Ramón, què ha de fer algú que vulgui col·laborar en aquesta campanya?
Ho poden fer de dues maneres: participant en la recollida com a voluntaris, o aportant aliments al punt on els recollirem, que és l'hipermercat Alcampo. Demà dimarts, 27 de novembre, a les 9 del vespre, tenim una reunió a la sala d'actes del Casal Parroquial per coordinar la campanya. Qui s'hi vulgui sumar em pot enviar un correu electrònic a ramon.ocampo@gmail.com.
 
La situació social en aquests moments és delicada. Heu notat alguna evolució de la pobresa a Sant Quirze en els darrers anys?
De l'any 2010 a l'any 2011 vam notar un creixement de famílies en situació de pobresa crítica. Actualment al municipi hi ha 180 persones derivades al Banc d'Aliments Municipal, un projecte que es gestiona conjuntament entre Càritas i la regidoria de Benestar Social i que es nodreix de les aportacions de l'Ajuntament de Sant Quirze, les donacions dels feligresos, aliments de la Fundació del Banc d'Aliments, Creu Roja i un donatiu de l'Obra Social de la Caixa.
 
Creu que la societat està responent positivament a les diferents campanyes que s'estan realitzant darrerament per poder donar resposta a aquestes noves necessitats?
A la societat hi ha persones que no han estat mai solidàries i que mai ho seran. Les que sí que són solidàries, en aquests moments estan fent un sobreesforç per  ajudar en tot allò que puguin. Després trobem aquelles persones que responen positivament davant de grans campanyes, com és el cas del Gran Recapte, o la Marató de TV3, però que després al llarg de l'any no continuen. El que sí que és cert és que trobo a faltar gent jove, els falta el que jo anomeno Solidaritura.

Què és això de la Solidaritura?
La solidaritura és la cultura de la solidaritat. Hi ha una generació que crec que no són solidaris perquè la mateixa societat no els ha format en aquest aspecte. Les relacions entre persones van més enllà del tracte econòmic i comercial, i aquesta formació social és una mancança important dels nostres joves. No en tenen la culpa, simplement no l'entenen, no tenen el concepte de solidaritat integrat de la mateixa manera que nosaltres no podríem entendre els 16 mots que tenen els esquimals per definir el blanc. Tampoc els tenim integrats, no els entenem.
 
Què li diria a la gent per animar-la a participar en el Gran Recapte?
És important saber que les donacions són directes.  Algunes persones diuen que no dónen res perquè no saben on van a parar les coses. Tots els aliments recollits aniran a parar al Banc d'Aliments de Catalunya. També insistiria en el fet que la solidaritat no té nacionalitat, ens arriben donacions de gent de tot arreu.
Gràcies Ramon, esperem que tingueu una bona resposta.