Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

El curs de cuina d’aprofitament explica consells per estalviar i conservar millor els aliments

Una desena de participants van gaudir d'aquest curs gratuït que comptarà amb una nova edició al mes de gener


El curs de cuina d’aprofitament explica consells per estalviar i conservar millor els aliments

 Una amanida realitzada amb restes del rostit de Nadal, una truita de pa amb tomàquet, o aprofitar les restes del que ha sobrat a l'aperitiu per fer rotllets amb massa filo són algunes de les propostes que van poder descobrir la desena de participants al Curs de Cuina d'Aprofitament especial Nadal, que va tenir lloc el passat dissabte 1 de desembre al Casal d'Avis.

El curs, impartit pel cuiner de l'escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, Jose Maria Pàrraga, també va aportar als assistents tota mena de consells de compra i planificació per estalviar i aprofitar al màxim el menjar que adquirim. Entre ells, es va destacar la importància de planificar la llista de la compra i fer un menú setmanal, comprar aliments de temporada locals i el pes just pel que necessitem així com evitar els embolcalls del menjar envasat.
Pel que fa a la conservació dels aliments, el cuiner va explicar alguns trucs com ara que els ous durs es poden congelar amb la closca, que els plàtans s'han de guardar separats de la resta de la fruita perquè acceleren la seva maduració o que el pa de motlle és millor ficar-lo a la nevera que al calaix del pa.
Pàrraga també va donar com a referència el bloc http://nollencemnimica.wordpress.com/ on hi ha tota mena de consells per conservar millor els aliments. 
Nova edició al gener
Aquest curs, del que es farà una propera edició el proper 12 de gener, és una de les activitats emmarcades en la campanya Si recicles bé, tothom estalvia que realitzen conjuntament l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès amb Consorci de Residus del Vallès Occidental. Les persones interessades, poden formalitzar la inscripció enviant un correu al viapublica@santquirzevalles.cat o bé trucant al 937216800 i demanant per Via Pública. Per veure el detall de les activitats emmarcades en aquesta campanya podeu consultar el següent document: Si recicles bé, tothom estalvia