Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reclama novament el trasllat de l’Aeroport de Sabadell

La reclamació ha estat fruït de l’accident que ha tingut lloc avui a Barberà del Vallès, quan una avioneta s’ha vist obligada a realitzar un aterratge d’emergència al Parc Central del Vallès, provocant ferits lleus.


La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reclama novament el trasllat de l’Aeroport de Sabadell

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, integrada pels grups municipals de CiU, PSC, ERC, ICV i PP, ha tornat a reclamar amb contundència el tancament i trasllat de l’Aeroport de Sabadell. La reclamació ha estat fruït de l’accident que ha tingut lloc avui a Barberà del Vallès, quan una avioneta s’ha vist obligada a realitzar un aterratge d’emergència al Parc Central del Vallès, provocant ferits lleus.
Davant d’aquesta situació, la Junta de Portaveus vol manifestar el seu rebuig a aquesta instal•lació “totalment incompatible amb la seguretat al municipi”. L’Ajuntament reclama així el seu trasllat lluny de Sant Quirze del Vallès i insisteix en què aquesta reclamació sigui resolta per part de l’administració competent el més aviat possible.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha manifestat reiteradament aquesta posició respecte l’Aeroport de Sabadell, fent arribar a la Generalitat de Catalunya al•legacions al Pla Territorial Sectorial d’Aeroports, Aeròdroms i Heliports de Catalunya. Les al•legacions se centren en l’impacte de l’Aeroport en la seguretat ciutadana i la relació amb la qualitat de vida del municipi. De fet, es defensa que el Pla ha de preveure el desenvolupament sostenible i, per tant, cal sotmetre’l a una avaluació ambiental que determini la sostenibilitat o no del projecte i el seu impacte ambiental, atès que “si es transposen les servituds de l’aeròdrom de Sabadell sobre la realitat física existent es constata que suposen una incidència ambiental clarament insostenible”.
Així mateix, l’Ajuntament ha recorregut contra les noves servituds de l’aeroport al Tribunal Suprem, que ha admès a tràmit un recurs de l’Ajuntament en aquest sentit.
Ara, un cop més, l’Ajuntament es torna a pronunciar en contra de l’Aeroport i manifesta el perill que aquest suposa per a Sant Quirze del Vallès i els municipis del voltant.
L’Ajuntament desitja una prompta recuperació als ferits lleus i manifesta el seu suport a les famílies.