Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Una trentena de persones participen a la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès

La visita està emmarcada dins la campanya promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental Si recicles bé, tothom estalvia.


Una trentena de persones participen a la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès

 El dissabte 15 de desembre 30 persones van participar a la visita gratuïta al Centre de Tractament de Residus del Vallès, ubicat a Vacarisses. La visita està emmarcada dins la campanya promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i a la que Sant Quirze del Vallès es va adherir, Si recicles bé, tothom estalvia.

La instal·lació del CTR Vallès substitueix l’abocador, ubicat al costat del mateix,  des de l’any 2010. Les deixalles de la fracció resta (contenidor gris)  van deixar d’anar a l’abocador per anar al CTR Vallès, on són tractades completament, apostant per la màxima recuperació.
El CRT permet que totes dels deixalles de resta que entren a la planta, provinents dels municipis de la comarca, passin per un seguit de cintes de triatge que permeten separar el paper i cartró, els envasos, el vidre i la orgànica de la resta de residus que no es poden reciclar. El residu final que s’obté és gairebé matèria inerta i no contaminant que es porta a l’abocador de Coll Cardús.
Els participants a la visita van poder comprovar el procés que viuen els residus després de la seva recollida, i van tenir l'oportunitat de resoldre els dubtes que tenen en relació a la recollida selectiva dels residus, com per exemple si un got de vidre es pot llençar al contenidor verd o si el paper de cuina utilitzat per rentar vidres amb un producte de neteja es pot llençar al contenidor d’orgànica. El got de vidre s’ha de portar a la deixalleria i el paper amb  restes de producte s’ha de llençar al contenidor de resta.