Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Consells a seguir per protegir-se de la calor

El Servei Meteorológic de Catalunya ha emès aquesta setmana un avís de situació meteorològica de risc per onada de calor. En algunes comarques les temperatures han arribat als 40 graus. Davant d'aquesta situació, preneu les precaucions per protegir-vos de la calor que indica el Servei de Salut de l'Ajuntament:


Consells a seguir per protegir-se de la calor

CONSELLS:
Les temperatures extremes i la calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals que poden provocar deshidratació i esgotament a més d’agreujar una malaltia crònica. Si aquesta situació es perllonga, es pot patir un cop de calor, situació que pot ser greu. Alguns dels símptomes són: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, somnolència i fins i tot convulsions i pèrdua del coneixement.

Davant d’un cop de calor, traslladeu a la persona a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, i aviseu urgentment els serveis sanitaris (061).


Alguns consells per evitar-ho:

- Eviteu sortir a les hores del migdia. Si ho heu de fer, protegiu-vos amb una gorra o un barret i procureu caminar per l’ombra i descanseu en llocs frescos

- Reduïu les activitats físiques intenses i sobretot eviteu practicar-les a les hores de més calor

- Beveu aigua i sucs de fruita, fins i tot, sense tenir set

- Utilitzeu roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada

- Mulleu-vos la cara

A casa, durant les hores de sol, tanqueu les persianes de les finestres, obriu-les de nit per refrescar-la, estigueu-vos a les estances més fresques i refresqueu l’ambient amb algun tipus de climatització.
Per a més informació:

Web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya