Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament finalitza aquests dies les tasques d’esporga al municipi

Les tipologies d’arbrat més afectats per la poda són les moreres, els til•lers i les troanes


 L’Ajuntament finalitza aquests dies les tasques d’esporga al municipi

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès finalitza aquests dies les tasques d’esporga al municipi. Uns treballs que es van iniciar al mes de novembre i que ara arriben a la seva fi amb més de 1.800 arbres tractats.

Segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Via Pública, Antoni Rebolleda “estem molt satisfets de com s’han desenvolupat totes les tasques. La contractació que tenim adjudicada ens permet estalviar oferint un servei encara més ampli. L’objectiu d’aquest manteniment és prioritzar l’espai verd i mantenir-lo de manera adequada durant tot l’any”.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès compta amb un servei de manteniment de jardineria i esporga adjudicat l’octubre de 2010 a dues empreses i que cobreixen tot el municipi. Aquesta tasca es divideix en dos àmbits, i la desenvolupen l’empresa Parcs i Jardins de Catalunya i Jordi l’Espígol Jardiner. En cada àmbit el contracte preveu una esporga de 900 arbres, és a dir, un total de 1.800. El contracte finalitza el 2014, amb opció a pròrroga.
Les tasques que es desenvolupen se centren en quatre tipus de poda. D’una banda, i la més comuna, l’esporga de manteniment, que es realitza per mantenir l’arbre en el seu port i aconseguir la màxima vistosistat i floració en el seu cas. En segon terme, l’esporga de formació, que es duu a terme als arbres joves i recentment plantats. També es desenvolupen tasques d’esporga de rejoveniment o restauració, en què se suprimeixen algunes parts de l’arbre amb l’objectiu d’obtenir una part aèria més jove i vigorosa. 
Finalment, cal remarcar que també es realitza l’esporga excepcional, en casos en què l’arbrat afecti façanes, cablejat, etc.
Les tipologies d’arbrat més afectats per la poda són les moreres, els til•lers i les troanes. Els carrers on es duen a terme més tasques d’esporga són: la ronda d’Arrahona, amb 134 arbres; l’avinguda d’Antoni Gaudi, amb 150 arbres, i el passeig del Ferrocarril, amb 350 arbres.
Recordem que les tasques d’esporga s’inicien les primeres setmanes de novembre i finalitzen els primers dies de gener.