Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Més d'una vintena de persones participen en el taller de fer sabó amb oli usat

Reciclar l'oli usat de cuina és important per cuidar el medi ambient i el cicle de l'aigua


Més d'una vintena de persones participen en el taller de fer sabó amb oli usat

 El dissabte 16 de febrer es va dur a terme una altra de les activitats de la campanya Si recicles bé, tothom estalvia, promoguda pel Consorci per la Gestió dels Residus del Vallès Occidental, i en la que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès col·labora aquests darrers mesos.

Més de vint persones, entre adults i infants, van aprendre a fabricar sabó a partir de l’oli vegetal usat  que utilitzem a la cuina. Amb una recepta senzilla, utilitzant aigua, sosa càustica i oli vegetal usat, en les mesures justes i amb una certa cura, els participants es van poder endur a casa el sabó ja preparat. A casa és on la barreja s’anirà solidificant fins a convertir-se en el sabó que es feia servir fins no fa gaire.
Els participants van aprendre que aquest sabó es port fer servir per treure taques, per rentar la roba, però també per a rentar plats, i fins i tot com a sabó corporal. Si volem donar olor o color al sabó, durant el procés de fabricació se li poden afegir essències, olis aromàtics, perfum, infusions d’herbes o colorants alimentaris, entre d'altres. La sessió també va mostrar als participants com  fer altres tipus de sabons, utilitzant com a base olis vegetals de coco, soja o ametlla, fent servir, d'altres  proporcions per la barreja amb l’aigua i la sosa càustica.
Reciclar l'oli usat de cuina és important per cuidar el medi ambient i el cicle de l'aigua. Cal evitar llençar-lo per l'aigüera i intentar donar-li un nou ús, aconseguint un estalvi econòmic i ambiental.  I recordeu que , per a recollir l’oli vegetal usat,  hi ha  disposats diversos punts de recollida d’oli usat al municipi, juntament amb la Deixalleria Municipal.
El proper Taller de sabó es farà el dissabte 9 de març. Totes les places ja estan cobertes i no s’admeten més inscripcions.