Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La ciutadania de Sant Quirze del Vallès ja pot consultar el seu historial clínic en línia a través de la Carpeta Personal de Salut

L’accés a la carpeta personal de salut es realitza per mitjà al portal del Departament de salut de la Generalitat www.gencat.cat


La ciutadania de Sant Quirze del Vallès ja pot consultar el seu historial clínic en línia a través de la Carpeta Personal de Salut

 La ciutadania de Sant Quirze del Vallès ja pot consultar a través d’Internet, de forma segura i confidencial, les dades més rellevants de la seva informació personal de salut, així com d’alguns tràmits electrònics. 

L’objectiu de la CPS és afavorir la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.
La CPS conté la informació generada durant els actes assistencials que hagin tingut lloc en algun dels centres que formen part del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya. Aquesta informació ha de ser publicada pels centres a la Carpeta per tal que els pacients la puguin visualitzar i consultar. Entre la informació i els serveis que els usuaris poden accedir a través de la carpeta trobem les dades de salut més rellevants publicades pels centres proveïdors d’atenció sanitària i contingudes a la Història clínica compartida a Catalunya. Entre d’altres es poden consultar: diagnòstics, informes clínics (urgències, ingressos, atenció ambulatòria), els resultats de les proves i les exploracions complementàries, el pla de medicació vigent de la recepta electrònica o les vacunes administrades. També es poden realitzar gestions, de forma personalitzada, a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.
El projecte de la Carpeta Personal de Salut s’emmarca en el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 que és el marc de referència de les actuacions públiques en matèria de salut. La implantació de la CPS al territori facilita l’accés a recursos d’informació relacionats amb la salut i el foment de la coresponsabilitat en la cura de la salut i el bon ús del sistema sanitari.
Accés
L’accés a la carpeta personal de salut es realitza per mitjà al portal del Departament de Salut de la Generalitat o des del  web de l’Ajuntament a través del següent enllaç: Carpeta Personal de Salut. Les persones que vulguin utilitzar aquest espai han de complir els següents requisits: ser majors d’edat, disposar de targeta sanitària personal i un certificat digital.
Obtenció del certificat digital
El certificat digital és un document electrònic que garanteix la seguretat i confidencialitat en l’accessibilitat a les dades. En l’actualitat els dos certificats habilitats per consultar aquest espai de la carpeta personal de salut són l’IdCAT i el DNI electrònic.
A Sant Quirze del Vallès, el certificat IdCAT es pot tramitar a través de la web www. Idcat.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana