Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Alerta per risc de nevades

El perill de nevades al Vallès Occidental és alt durant la jornada de dissabte


Alerta per risc de nevades

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha activat en fase de Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) per la situació de risc moderat per nevades. Segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions van començar ahir a la nit i continuaran avui al matí al Nord i Nord-est de Catalunya fins als 1.200 metres d’alçada. A partir d’avui al migdia la cota baixarà fins els 400 metres en aquesta zona. Les cotes baixaran especialment a tot arreu del territori català la nit d’avui divendres a demà dissabte i arribaran als 200 metres i puntualment a cota zero.

Dissabte les nevades afectaran al prelitoral del Tarragonès i de la Catalunya Central amb gruixos destacables a la matinada fins a 700 metres. Dissabte al matí les precipitacions es retiraran ràpidament cap al mar i en aquesta retirada és possible que hi hagi precipitacions a nivell del mar. El perill de nevades al Vallès Occidental és alt durant la jornada de dissabte.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demana a la població estar ben alerta i prendre precaucions durant aquest possible episodi de nevades que pot arribar sobretot la nit d’avui divendres i el matí de demà dissabte. Podeu consultar els consells sobre com actuar davant de possibles nevades a: http://www.santquirzevalles.cat/DetallContinguts/_Csc0skTygzMYbwuA4ezE4LWxdtHhAOq3

També podeu seguir les informacions que vagin sorgint durant aquest episodi de nevades al web de la Direcció General de Protecció Civil www.gencat.cat/emergencies i al Twitter @emergenciescat.