Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze participa en la Jornada del Cafè Ciutat a Manresa

L'objectiu de la trobada era compartir diferents experiències dels municipis implicats en aquest projecte


Sant Quirze participa en la Jornada del Cafè Ciutat a Manresa

 Manresa va ser dimarts 26 de febrer la ciutat amfitriona dels municipis participants en el projecte Cafè Ciutat, una iniciativa coordinada fins ara des de l'entitat Alternativa3, amb Grup 3r Món Mataró com a nous dinamitzadors i amb el suport de la Diputació de Barcelona.  Aquesta iniciativa compta actualment amb sis municipis adherits, entre ells Sant Quirze del Vallès.

El projecte Cafè Ciutat
Cafè Ciutat és una campanya que té com a principal objectiu fomentar la consciència en el consum de cafè d'una manera responsable i d'acord amb les condicions del comerç just.
Cadascuna de les ciutats implicades compta amb un cafè amb identitat, concretament, en el cas de  Sant Quirze aquest cafè porta un 70% de la varietat aràbiga cultivat per la cooperativa Aruhacos de la Sierra de Santa Marta, al nord de Colòmbia, formada a partir d’un grup de desplaçats pels conflictes armats present al país. El 30% restant és de varietat robusta, y es cultiva a la zona del Kilimanjaro de Tanzània per Kagera Cooperative Union.
Comerç Just
Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Sílvia Peralta, Sant Quirze va ser el primer municipi petit que es va involucrar en el projecte l'any 2009 "perquè creiem en el comerç just i en la importància de fomentar aquest valor entre la nostra ciutadania". Tant és així, segueix Peralta, que "no tan sols s'ha creat aquesta marca, el Cafè Sant Quirze, a l'any 2010, sinó que s'han realitzat de manera periòdica activitats de sensibilització i difusió per fer del Cafè de Sant Quirze un producte viu, dinàmic i amb presència activa".
La jornada celebrada a Manresa va comptar també amb la participació del nou president de l'Associació de Comerciants de Sant Quirze, Enric Roure, per tal de conèixer estratègies i campanyes que promoguin aquest producte així com el concepte del comerç just al municipi.