Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L'Espai Canya Jove atén prop de 3500 usuaris al llarg del 2012

L'equipament es consolida com l'espai de referència del jovent local


L'Espai Canya Jove atén prop de 3500 usuaris al llarg del 2012

 Setze anys després del seu naixement, l'Espai Canya Jove s'ha convertit en l'espai de referència dels i les joves de Sant Quirze. Al llarg de l'any 2012, aquest equipament ubicat a l'avinguda d'Arraona 29-31 ha atès un total de 3427 persones que han participat en les diverses campanyes informatives o de lleure que s'hi desenvolupen de manera periòdica.

Internet i ludoteca
Els serveis que han comptat amb un major nombre d'usuaris són l'espai internet, amb 1313, seguit pel servei de ludoteca, amb 757 persones. Pel que fa als diferents tallers, un total de 420 joves han participat en alguna de les diverses propostes que es plantegen des del servei d'acord amb les necessitats i inquietuds del jovent local.
Activitats
Al llarg del 2012, l'Espai Canya Jove ha programat un total de 76 activitats relacionades amb els diferents àmbits que vertebren el Pla Local de Joventut de Sant Quirze. Així, els i les joves han pogut gaudir de 9 tardes joves al voltant de temes que preocupen a aquest col·lectiu, 7 Nits Joves, una proposta d'oci alternatiu cultural adreçat al jovent. La programació estable d'activitats culturals i informatives així com la promoció de la creació artística són també eixos vertebradors del programa de dinamització i que al 2012 va comptar amb un total de 26 accions.
Informació i sensibilització
Una de les tasques més importants de l'Espai Canya Jove és la sensibilització dels i les joves en relació als hàbits saludables i l'orientació educativa. Així, l'equipament ha acollit tot un seguit de propostes al voltant de campanyes com "Informa't per decidir millor", vinculada a l'orientació i informació dels itineraris formatius, o les campanyes "Estic bonissim@ tal com sóc", "Talla amb els mals rotllos" i "Sexjove 2012" enfocades a prevenir pràctiques de risc, enfortir les capacitats dels joves i millorar així les formes de vida saludables.
Consultes
Pel que a les consultes, l'any 2012 se'n van atendre un total de 1987. Quant als temes més sol·licitats, el 40% van ser consultes relacionades amb el lleure i la cultura, el 22% sobre participació, el 12% sobre ensenyament, i el 8,4 % sobre treball.